Kako da posle porođaja imate savršene trbušnjake

Kako da posle porođaja imate savršene trbušnjake

Većini žena misija savršenih trbušnjaka posle porođaja se čini nemogućom. Kao da se neprestano penju uzbrdo i nikada ne stižu do cilja. Jedna obična mama je podelila svoj put koji je trajao šest meseci i doveo je do zategnutog stomaka sa pločicama.

Photo: instagram/screenshot

Kes Hajns ima 34 godine i tvrdi da iako mnoge žene misle o tome šta jedu, manje bi trebalo da razmišljaju koje namirnice konzumiraju, a više o tome koliko i kada.

Idemo polako, redom.

Photo: instagram/screenshot

Prvo i osnovno je da ograničite porcije.

- Vaspitavali su me tako da moram da pojedem sve iz tanjira i nisam smela da ustanem od stola dok sve ne završim. Takođe sam skupljala sve što mojoj četvorogodišnjoj ćerki ostane u tanjiru, pa su ta dva scenarija u kombinaciji postala masivan primer prejedavanja - priča Kes.

Photo: instagram/screenshot

Nedavno, ona je počela da obraća pažnju na svoje nesvesne navike u ishrani i na odmoru na kom je bila bez deteta je počela konstantno da jede tri obroka dnevno, obiman doručak, srednji ručak i malu večeru. Posebno je bila pažljiva s porcijama posle podneva.

- Fokusiram se na kontrolu veličine porcija jer iskreno verujem da možemo i treba da jedemo sve, ali umereno - kaže ona.

Photo: instagram/screenshot

Kes je koristila sedam pravila koja su joj pomogla u šestomesečnoj transformaciji.

Prvo - ona uvek sedne da jede.

- Kola nisu opcija - objasnila je.

Photo: instagram/screenshot

Drugo, jede bez spoljnih ometanja, bez obzira da li je u pitanju televizor, čitanje knjige, novina ili korišćenje telefona.

- Kad god je moguće pokušavam da jedem s porodicom ili drugim ljudima. Takođe, mali tanjir napunim hranom, umesto da uzmem veliki tanjir za večeru ili ručak - otkriva Kes.

Photo: instagram/screenshot

Ovo je isproban, testiran metod da zavarate sebe da jedete više, a ujedno se naučite da manje čeznete za hranom.

- Pre svakog obroka popijem veliku čašu vode. Grickalice i obroci moje četvorogodišnje ćerke takođe više nisu opcija - kaže ona.

I na kraju - ona jede polako, svaki zalogaj žvaće dugo da bi osetila pravi ukus. Da bi ovaj plan olakšala sebi, ona unapred priprema obroke - odjednom skuva nekoliko ukusnih obroka da bi ostala motivisana.

Photo: instagram/screenshot

Kes je posle porođaja zadržala višak kilograma i iako je počela da vežba, nije videla napredak. Kako kaže, ona i muž su uzimali veliku čokoladu dnevno i pojeli bi je čim bi došli kući.

U jednom trenutku je shvatila da džabe vežba i rešila je da promeni ishranu. Izbacila je šećer i prerađenu hranu. Za samo 12 nedelja promena je bila ogromna.

Primer Kesinog dnevnog jelovnika

Photo: Pixabay

Doručak: Počinje dan proteinskim moka smutijem, popije kafu s mlekom kasnije u toku jutra, ostatke od jučerašnjeg ručka, a ako je kod kuće pojede dva meko kuvana jaja sa integralnim tostom i salatom.

Podne: Jabuka sa kikiriki puterom i jogurt ili voće.

Večera: Proteini, najčešće riba, piletina sa pirinčem, sladak krompir, pasta od spelte i zeleno povrće.

Desert: Proteinski sladoled.

Zatvoreno za komentare.