3 vežbe koje radimo pogrešno

3 vežbe koje radimo pogrešno

Jeste li se ikada pitali kako to da uprkos tome što vežbate ne vidite rezultate? Moguće je da vežbe ne radite pravilno, te da one zbog toga i ne daju željene rezultate.

Photo: Pexels

Fitnes trener Simon De La Ru otkriva koje vežbe se najčešće izvode pogrešno i kako treba da se rade.

Izdržaj

Photo: Unsplash

Ako ovu vežbu izvedete kako treba, angažujete mišiće leđa, ruku, ramena, zadnjice. Ali, vrlo je moguće da telo ne držite u položaju u kojem bi trebalo.

Umesto da gornji deo leđa izvijete na gore, a donji deo spustite bezmalo do poda, ispružite ruke i zadnjicu izvucite na gore, tako da vam leđa budu prava.

Trbušnjaci

Photo: Pexels

Ovo je jedna od najboljih vežbi za trbušne mišiće. Dok se spuštate i podižete da biste zateglili mišiće, važno je da zaštite ruke i vrat.

Kada ruke stavite pod glavu, ni u kom slučaju ih ne spajajte u laktovima ispred lica. Važno je da ruke budu savijene u laktovima, ali raširene, kao kada legnete i stavite ruke pod glavu.

Jumping Jacks

Photo: Pexels

Reč je o vežbi koja podrazumeva da stanete uspravno, skupljenih ruku uz telo, a zaitm skačete uvis tako da raširite noge i ruke podignete iznad glave, pa se vratite u početni položaj.

Ta vežba se uglavnom radi već na časovima fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, ali je i dalje mnogi ne izvode pravilno.

Da biste je uradili pravilno, vodite računa da kada ispružite ruke iznad glave, one budu razdvojene u širini ramena. A kada skočite, kolena treba da budu razdvojena takođe u širini ramena.

Ni slučajno ne savijajte kolena ka unutra, tj. kolena bi trebalo da prate zglobove.

Zatvoreno za komentare.