Najbolja kardio vežba za treniranje u zatvorenom prostoru

Najbolja kardio vežba za treniranje u zatvorenom prostoru

Loše vreme nas primorava da sve više vremena provodimo u našim domovima, a to može biti prilično problematično onim osobama koje treniraju i koje kardio treninge rade napolju. A ovo je najbolja kardio vežba u zatvorenom prostoru.

Foto: Shutterstock

Kardio treninzi se obično sastoje od dosta trčanja, a kada je napolju kiša i kada je hladno, i najsnažniji odbijaju da po takvom vremenu trče.

U zatvorenim sobama je jako teško trčati, osim ako imate traku za trčanje, ali i da je nemate, postoji način da u malim prostorijama imate sjajnu kardio vežbu koja će vas umoriti, oznojiti i koja će prvenstveno topiti vaše kalorije.

Naziv ove vežbe je Sprinter i radi se na sledeći naćin:

Stanite u uspravan položaj i jednu nogu blago savijte u kolenu, dok ćete drugu nogu povući unazad. Zatim se spustite u niski položaj, sličan startu koji koriste sprnteri na 100 metara.

Ruke postavite suprotno od ruku, tako da ako vam je leva noga ispred, vaša desna ruka treba da bude ispred i da dodiruje pod. Druga ruka treba da je ispravljena i zabačena unazad, baš kao i suprotna noga.

Sve što treba da radite jeste da se vraćate u početni položaj i da se spuštate u ovu poziciju većom brznom. Na ovaj način simuliraćete pokrete koje radite tokom trčanja i tako ćete aktivirati vaše čitavo telo.

Posle 15-20 ponavljanja, okrenite ruke i noge i zatim ponovo uradite set od 15-20 ponavljanja.

Možete raditi koliko god setova vama odgovra,ali zapamtite, što više budete radili ovu vežbu, više ćete kalorija trošiti.

Pogledajte klip.

Zatvoreno za komentare.