Najbolja vežba za savršeno oblikovanu zadnjicu

Najbolja vežba za savršeno oblikovanu zadnjicu

Šta mislite, da li biste mogli da napravite 250 čučnjeva, i to ne bilo kakvih već vazdušnih? Vazdušni čučnjevi se, za razliku od klasičnih, rade tako da su noge postavljene u širini ramena s prstima lagano izbočenima u stranu.

Naravno da biste mogli, tvrdi "Coachmag" portal, pogotovo pomoću njihovog izazova u trajanju od 30 dana. Uopšte su 30-dnevni izazovi odličan način postizanja željenih rezultata jer je uglavnom reč o kratkoročnim, ali ostvarljivim ciljevima.

Od svih postojećih izazova, izazov s čučnjevima mnogi smatraju jednim od najboljih. To je zato što je čučanj odlična vežba, deluje gotovo na svaki mišić u donjem delu tela, a želite li sjajne trbušne mišiće, čučnjevi su jedan od prvih koraka prema tom cilju.

Kad završite s 30-dnevnim izazovom, pokušajte da radite čučnjeve barem dva puta nedeljno.

 Foto: Coach Mag

Ako želite više snage i brzine u nogama te veću otpornost na povrede, čučnjevi su takođe idealni za to.

Kako izvesti pravilan vazdušni čučanj

Noge postavite u širini ramena, ne kukova, s prstima lagano izbočenima u stranu. Stav mora biti čvrst, s ukopanim petama. Telo je uspravno, brada podignuta, pogled usmeren prema napred, ruke spojene u sredini. Spuštate se kukovima sve dok vam bedra ne budu paralelna s podom, kao da želite da sednete na nevidljivu stolicu. 

Svakodnevno pokušajte da uradite propisanu količinu čučnjeva. Pokušajte sve u jednoj seriji, ali, naravno, predahnite ako vam je potrebno.

Zatvoreno za komentare.