Podmladite se uz pomoć ovih 5 jednostavnih vežbi

Podmladite se uz pomoć ovih 5 jednostavnih vežbi

Neka godine budu samo broj. Sačuvajte vitalnost i zdravlje i posle četrdesete godine! Najbolji lek za starost je aktivnost! Ovih pet efikasnih vežbi će pomoći ne samo da se telo dovede u dobru formu, već će takođe pomoći u očuvanju mladosti.

Foto: Shutterstock

Kada žena napuni 40 godina, metabolizam se usporava, hormoni se menjaju, telo postaje manje fleksibilno i pokretno. To utiče ne samo na fizičko stanje, već i na emocijalno stanje. Svaka žena želi da bude mlada i aktivna u bilo kojoj dobi. 

Cilj ovih vežbi je da se rade svaki dan kako bi telo u najboljoj mogućoj formi: 

Redovno vežbanje stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina, hormona sreće, stimuliše protok krvi, poboljšava aktivnost mozga, san postaje jači i produktivniji.

Foto: Shutterstock

Izbačaj

Čučni, lezi, ustani, skoči

Najbolja vežba za sagorevanje kalorija. Možda izgleda teško, ali kada je budete radili shvatićete zašto je neophodno da je izdvodite svaki dan. Ne zahteva posebnu sportsku opremu i možete je raditi kod kuće.

Čučnjevi

Ispravi leđa, spusti se u čučaj pa ustani... Ruski doktor Sergej Bubnovski kaže da su čučnjevi majka svih vežbi i da jedini podstiču protok krvi kroz celo telo. On smatra da redovnim izvođenjem čučnjeva možemo sprečiti rast krvnog pritiska.

Plank

Jednostavno zauzmite položaj za plank i trpite. Cilj je da ostanete u ovom položaju što duže možete. Ipak ne dozvolite da vam telo pati. Neka teret tela drže mišići abdomena i zadnjice. Ova vežba zateže stomačne mišiće i mišiće zadnjice.

Foto: Shutterstock

Iskorak

Stanite pravo pa jednom nogom iskoračite i savijte se u polučučanj. Vratite se u početnu poziciju pa ponovite vežbu drugom nogom. 

Vežbe za zadnjicu

Spustite se u poziciju psa, pa jednu nogu ispružite što više možete pozadi. Vratite se u početnu poziciju pa drugom nogom uradite isto. Ove vežbe savršeno vežbaju zadnju ložu. Nakon par dana vaše butine i zadnjica biće znatno čvršće.