Samo šest vežbi je dovoljno za telo iz snova, evo kojih

Samo šest vežbi je dovoljno za telo iz snova, evo kojih

Ovaj fenomenalni program aktiviraće sve mišiće vašeg tela pa čak i one za koje niste ni znali da postoje. Izvodite ga u tri serije, tri do četiri puta sedmično, pa ni rezultat neće izostati.

Foto: Shutterstock

Sklekovi sa podizanjem kolena u stranu

Zauzmite početni položaj za sklek tako što ćete ruke postaviti direktno ispod ramena. Telo mora da bude ravno od glave do pete. Uradite sklek, a odmah zatim levim kolenom dodirnite lakat leve ruke. Zadržite dve sekunde u tom položaju pa se vratite u početni. Uradite isto i na desnu stranu.

Savet: Ako vam se vežba čini previše teškom, radite je tako što ćete se spustiti na kolena pa je na taj način vežbu radite tridesetak sekundi. Ova vežba je odlična za gornji deo tela, a posebno za ruke i grudi.

Izdržaj sa skokom

Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Ruke su smeštene direktno ispod ramena, a telo ravno od glave do pete. Aktivirajte mišiće trupa i savijte laktove kako biste se savili prema napred.

Zategnite ruke i istovremeno skočite prema napred tako da stopala budu sa spoljašnje strane ruku. Vratite se u početni položaj.

Savet: Ako želite da olakšate vežbu, umesto da skočite, tridesetak sekundi hodajte napred nazad vodeći računa da ruke ne podižete sa poda. Ova vežba aktivira mišiće gornjeg dela tela.

“Leteći” most

Sedite na pod, noge savijte u kolenima, stopala oslonite o pod, ruke postavite pored kukova i prste okrenite prema unutra. Podignite zadnjicu.

Spustite kukove, lagano ih gurajte prema rukama sve dok noge ne budu u potpunosti ispravljene, a težina ravnomerno podeljena između ruku i nogu. Savijte koljena i vratite kukove u početni položaj. Ova vežba najviše utiče na donji deo tela, ali istovremeno vežba i mišiće ruku.

Vežba za zadnjicu

Stanite četveronoške i podignite kukove. Ruke su postavljene direktno ispod ramena, a stopala ispod kukova. Podignite desno stopalo i pokušajte petom da dodirnete zadnjicu. Spustite je te isto ponovite i levom nogom. Ponavljajte ovu vežbu što brže možete sledećih trideset sekundi.

Nakon toga, noge blago savijte u kolenima i skočite tako da obema petama pokušate da dodirnete zadnjicu. Vežbu ponavljajte trideset sekundi bez prekida. Vežba je idealna za donji deo tela, a posebno za zadnjicu.

Vežba “koleno-lakat” iz stajaćeg položaja

Zauzmite uži raskoračni stav. Levu nogu podignite nazad, trup savijte ka napred, a ruke ispružite ispred sebe. Koristeći mišiće stomaka, levo koleno privucite ka grudima. Vratite se u početni položaj.

Savet: Za bolju ravnotežu i lakše izvođenje vežbe jednom rukom se uhvatite za stolicu. Vežbu izvodite naizmenično jednu minutu. Ova vežba utiče na mišiće središnjeg dela tela.

Vežba “valjak”

Sedite, savijte koljena, stopala postavite na pod, a ruke na butine. Zategnite stomačne mišiće. Zarolajte se prema nazad pa se, pri povratku u početni položaj, snažno odgurnite kako biste došli u stojeći položaj.

Odmah zatim skočite i tjelo okrenite ulevo. Ponovo skočite i telo vratite tako da stojite ravno. Spustite se u početni položaj pa isto uradite i na desnu stranu.

Savet: Ako vam se vežba čini previše teškom, koristite ruku kako biste se odgurnuli od poda. Vežbu radite trideset sekundi bez prestanka. Vežba aktivira sve mišiće trupa, a najviše stomak i leđa.

Zatvoreno za komentare.