Šta će se desiti ako mesec dana radite po 10 sklekova dnevno

Šta će se desiti ako mesec dana radite po 10 sklekova dnevno

Kažu da male promene u životu mogu da daju velike rezultate. Kristen Domonel je bila radoznala pa je odlučila da doda malo više vežbi u svoju uobičajenu fitnes rutinu. Radila je 10 sklekova dnevno svaki dan mesec dana.

 Foto: Shutterstock

Pogledajte šta joj se dogodilo, a i vama će ukoliko pokušate:

Više energije

Iako je ujutru pospana i nevoljna, kad bi se setila da prvo uradi sklekove, pa onda sve ostalo, osetila bi povećani priliv energije čak i pre kafe. Na ovaj način ćete povećati broj otkucaja srca, disanje i temperaturu tela, što će uticati na to da se osetite raspoloženijim i poletnijim.

Čak i kraći periodi vežbanja ujutru (nekoliko minuta) mogu da eliminišu osećaj anksioznosti i stresa i da poboljšaju sveukupno raspoloženje.

Mala promena u definiciji

Iako priznaje da nije mogla mnogo da promeni za mesec dana sklekova, primetila je manju promenu. Prema rečima Džesike Metjuz, savetnice za zdravlje i fitnes edukaciju, fizički izgled i rezultati vežbanja variraju od osobe do osobe. Dakle, u zavisnosti od građe, možete da primetite mnogo ili nimalo napretka.

Jače i stabilnije jezgro

Sigurno radite sklekove, jer mislite da će najviše koristi imati vaše ruke ili grudi, međutim, ukoliko ih pravilno izvodite, vaše jezgro može da ima velike koristi.

“Ono što ljudi često ne primećuju kod skleka jeste da je u pitanju vežba koja angažuje celo telo”, kaže Metjuz.

 Foto: Shutterstock

Lakše ćete raditi sklekove

Na početku će vam biti teško da uradite pravilan sklek, ali tokom vašeg jednomesečnog izazova ćete primetiti kako vam ide sve lakše i lakše.

A ponekad ćete misliti da počinjete od nule

“Čak i posle tri nedelje, i dalje nisam mogla da uradim deset sklekova u nizu na prstima, čak iako sam mogla da ih uradim dan pre”, kaže Domonel.

“Normalno je da se telo oseća drugačije od dana do dana, a pogotovo zavisi od tipa aktivnosti koju ste izvodili dan ranije”, kaže Metjuz.

Bilo koji vid aktivnosti je fizički stres za telo, pa je zato bitno da imate dovoljno vremena da se odmorite. Ali odmor ne znači da treba ceo dan da provedete u izležavanju, već da se fokusirate na lakše i manje intenzivne aktivnosti koje će pospešiti cirkulaciju bez ometanja oporavka mišića.

Nadamo se da vas je eksperiment ove devojke inspirisao da ubacite sklekove u svakodnevni trening (ali naravno malo veći broj ponavljanja).

Zatvoreno za komentare.