Švarceneger savetuje kako vežbati u kući i ostati u formi tokom pandemije

Švarceneger savetuje kako vežbati u kući i ostati u formi tokom pandemije

Arnold Švarceneger, bivši Mr. Olympia, guverner Kalifornije i zvezda holivudskih, akcionih filmova, jedan je od onih poznatih osoba koje apeluju na ljude da ostanu u svojim kućama i spreče širenje koronavirusa.

Foto: Shutterstock

On je podelio fotografije i savete i tvrdi da je moguće zadržati vitkost i ostati u formi čak i kada ste zatvoreni u svoja četiri zida., piše Insider. Njegovi najnoviji, jedinstveni doprinosi jesu vežbe kod kuće koje vam predlaže Terminator lično i za koje vam nije potrebna nikakva oprema.

Švarceneger je podelio listu vežbu na Redditu u subotu, upotpunivši je fotografijama na kojima vežba.

Ovaj program, kako glumac tvrdi, treba pomoći ljudima da ostanu u formi i sada kada su mnogi fitnes centri i teretane zatvoreni zbog fizičke distance i samoizolacije koji se preporučuju.

"Čak i bez teretane, možemo kontrolisati svoj fizički izgled tokom ove pandemije. Telesna težina ili "slobodne ruke", najstarija je metoda treniranja na svetu", napisao je Švarceneger.

Foto: Reddit

Ovo vežbanje uključuje devet pokreta: sklekove, trbušnjake, čučnjeve, podizanje listova, saginjanje, podizanje noge i savijanje (što ne zahteva opremu), vežbe za triceps, "propadanja" i vežbe za istezanje brade, koje možete raditi uz pomoć stvari koje imate u kući, poput stolice.

On je ponudio dve različite opcije, za početnike ili za naprednije: vežbe su iste, ali broj ponavljanja je veći za one koji su iskusniji u vežbanju.

Bez obzira na sve, dobra je forma ključna, naglašava Švarceneger, i trebali biste podeliti pokrete na više serija (između serija radite pauze kako biste se odmorili) i uradili vežbe pravilno.

"Ne dopustite da vaš ego radi vežbe umjesto vas. Možda ćete želeti da se dokažete meni ili svojim prijateljima i uradite 50 sklekova u jednoj seriji, ali ako ih ne možete uraditi u savršenoj formi, bio bih daleko više impresioniran da napravite pet serija od 10 savršenih sklekova", kaže Arnold.

Foto: Reddit

On, takođe, nudi i modifikovane vežbe za one koji su početnici, kao što su sklekovi koji uključuju "potapanje" sa stopalima na zemlji kako bi se lakše podneo teret.

Iako ne možete dodavati težinu izvan teretane, Švarceneger preporučuje da pratite svoj napredak na temelju toga koliko savršenih ponavljanja možete napraviti pre nego što prestanete i da završite vežbu u manje setova za određeno vreme.

"Proći ćemo kroz ovo zajedno i, nadam se da ćemo svi za nekoliko sedmica izgledati bolje nego ikad. Hajdemo da uradimo ovo", napisao je Švarceneger.

Zatvoreno za komentare.