Ultimativni trening - 6 saveta za najbrže "prženje" kalorija

Ultimativni trening – 6 saveta za najbrže „prženje“ kalorija

Postoji nekoliko načina za povećanje efekata treninga, a uz samo male promene u vežbanju možete da izgubite više kalorija.

Foto: Pexels

 
Letnji meseci su tu i čini se da neki od nas još ne mogu da vide rezultate svog mukotrpnog vežbanja.

Razlog tome može da bude to što jednostavno imate sporiji metabolizam i sagorevanje kalorija ide sporije. Međutim, ne treba da očajavate, jer postoji rešenje.

Ono što preporučuju svi treneri su sledeći jednostavni saveti koje bi trebalo da uvrstite u svoje svakodnevno vežbanje i time podstaknute brže sagorevanje kalorija koje će vas dovesti do bržih i boljih rezultata.

Prvo trening snage pa kardio trening

Foto: Pexels

Trening koji ima najbolje rezultate i topi masne naslage je onaj koji će i nakon završene aktivnosti održavati organizam u stanju topljenja masnog tkiva. Zato je prvo bolje da uradite trening snage, a nakon toga kardio.

Izbegavajte hranu pre treninga

Foto: Unsplash

Istraživanja su pokazala da je za najveći gubitak kalorija najbolje da trenirate ujutro, na prazan želudac. Ako niste jeli pre vežbanja, vaše telo nema mnogo ugljenih hidrata u zalihama što prisiljava telo da umesto toga sagoreva masti. Ako već jedete, pokušajte da to uradite tri sata pre treninga.

Složene vežbe

Foto: Pexels

U složenom treningu, koji uključuje više zglobova i mišićne sisteme, troši se više kalorija prilikom vežbanja i efekti koji se njime ostvaruju su neverovatni. Sledeći put kada se nađete u teretani zamolite trenera da vam pokaže kako se izvode treninzi i prionite na posao.

Intervalni trening

Foto: Pexels

Intervalni trening ili visoko intenzivni trening smatra se jednim od najefikasnijih načina za brzo gubljenje kalorija i ubrzavanje metabolizma. Ovakav trening uključuje ponavljanje vežbi visoko intenzivne aktivnosti isprekidane pauzama, koje podstiču vaše telo na rad i time omogućava brže postizanje rezultata.

Super setovi

Foto: Pexels

Radi se o naprednoj tehnici za povećanje intenziteta treninga. Super setovi podrazumevaju kombinaciju dve vežbe, koje se izvode tako da odradimo seriju prve vežbe, i odmah, bez odmora, odradimo seriju druge vežbe. Ovo se smatra odrađenim super setom, nakon čega sledi kratak odmor.

Kružni trening

Foto: Pixabay

Kružni trening je jedan od najboljih načina da u kratko vreme dovedete telo u fit formu. Kružni trening predstavlja trening svih velikih mišićnih skupova u sklopu jednog treninga.

Zatvoreno za komentare.