10 vežbi koje daju najbrže rezultate

10 vežbi koje daju najbrže rezultate

Dovesti telo u formu ne možete preko noći, bez obzira na reklame koje to obećavaju. Međutim, iako se mišići ne mogu isklesati u jednom danu, postoje neke vežbe nakon kojih ćete odmah uočiti progres.

Foto: Shutterstock

"Izvođenjem određenih pokreta u tri do pet setova po osam do 12 ponavljanja terate krv u mišiće. Ukratko, zbog toga će odmah početi da rastete", pojasnila je trener Erika Sater i otkrila kojim je vežbama moguće ostvariti vidljiv rezultat u kratkom roku.

1. Dizanje ruskog zvona

Ovaj dinamični pokret visokog intenziteta deluje na mišiće zadnjice, leđa i nogu i čini ih napetijima, kaže trener Pit MekKol. Osim toga, ova vežba će vas dobro oznojiti, što će pomoći u smanjenju nadutosti uzrokovane zadržavanjem tečnosti u telu ili zatvorom.

2. Mrtvo dizanje

Nakon samo jednog seta mrtvog dizanja primetićete da su vaši mišići čvršći i veći. Gluteus je najveća mišićna grupa u telu, a ova vežba cilja upravo taj deo tela.

Foto: Shutterstock

3. Vežbe za biceps pomoću elastične trake

"Elastične trake su vrlo uticajan dodatak vežbi jer osiguravaju kontinuiranu napetost u mišićima", kaže trener Tejlor Gejnor i dodaje da što duže držite bicepse napetima to ih više pumpate. 

"Vaše ruke će nakon takvih vežbi biti zategnutije do kraja dana", poručila je.

4. Zgibovi

Ako želite da popravite izgled ramena, ruku i leđa jednim jednostavnim pokretom, onda su zgibovi neizbežni. 

5. "Bird Dog"

Ova vežba deluje na zadnjicu, a može napraviti vidljivu razliku u kratkom roku. Za najbolji rezultat potrebno je napraviti što je više moguće ponavljanja.

6. Sumo čučanj

Sumo čučanj je omiljena vežba Kim Kardašijan kojoj duguje planetarno popularnu zadnjicu. Stanite sa nogama razmaknutim u širini ramena, ruke postavite ispred sebe za ravnotežu, zategnite trbuh i spuštajte se u sedeći položaj. Kratko zadržite pa se vratite u početni položaj. 

7. Iskoraci u hodu

Ova klasična vežba za donji deo tela zategnuće vaše noge.

8. Sklekovi

Sklekove možete učiniti izazovnijima ako polagano spuštate telo prema podu.

"Imaće odličan efekat na tricepse, ramena i prsa", tvrdi trener Albert Mateni.

Foto: Shutterstock

9. Marinci uz medicinsku loptu

"Da biste ovu vežbu izveli pravilno, morate biti brzi i eksplozivni. Snaga koju trebate za svaki udarac će ubrzati vaš puls i ciljaćete mišiće celog tela", pojasnila je trener Kristi Maraćini.

10. Sprint

Svojoj kardio rutini dodajte intervale sprinta.

"Ubrzaćete kolanje krvi u telu, ali ključ je ne odustati, trčite koliko god brzo možete da podnesete”, kaže Maraćini.

Zatvoreno za komentare.