Bicepsi iz snova za samo 8 minuta dnevno

Bicepsi iz snova za samo 8 minuta dnevno

Za samo malo vremena možete postići puno ako se pravilno budete pridržavali sledećih saveta. Najbolje vežbe za bicepse rade puno više od jačanja ovih mišića.

Foto: Shutterstock

One ciljaju širu grupu mišića, mišiće nadlaktice i podlaktice i često nakon njih imate utisak da su vam ruke "napumpane".

Ruke vam se tokom vežbanja pumpaju krvlju bogatom hranljivim sastojcima i spremne su da se razvijaju u odnosu na trud koji uložite, piše Men's Health.

Kada vežbate bicepse, najčešće je potrebno napraviti nekoliko setova vežbi, a pomoću ove tri posebne vežbe to vreme možete znatno skratiti i za osam minuta dobiti fantastičan učinak.

Ovaj set vežbi, koje predlaže Ebenizer Semjuel, fitnes urednik časopisa Men’s Health, podrazumeva samo 24 ponavljanja s tegovima.

Foto: Shutterstock

"Njime ćete postići mnogo toga za malo vremena. Bicepsi će vam biti napumpani, a vežbe će uticati i na razvoj drugih mišića", kaže Semjuel.

Ključ je u načinu na koji ponavljanja napreduju, a sve što vam je potrebno je nekoliko tegova.

Evo kako treba izgledati ovo osmominutno vežbanje.

1. Počnite tako što ćete tegove u stojećem položaju držati uz bokove, opuštenih ruku, stisnutog gluteusa i ispravljenih ramena.

2. Napravite osam paralelnih savijenih podizanja sa pauzama – podignite tegove do ramena savijajući ruke tako da tegovi budu vodoravni pri podizanju, a pri spuštanju se zaustavite kada vam lakat bude pod uglom od 90 stepeni. Držite tako tegove sekundu-dve, a onda ih spustite pored boka u početni položaj.

3. Kada završite s prethodnim setom, napravite osam standardnih paralelnih savijenih podizanja, to jest sve isto kao u tački 2, samo bez pauze.

4. Nakon toga sledi osam ponavljanja čekić-podizanja. To znači da pri podizanju tegova ne trebate savijati ruke, nego samo njihovu prednju stranu podići toliko da skoro dodirne ramena.

5. Odmorite se jedan minut pa ponovite svih pet koraka još tri puta.

Nakon ovog će vam bicepsi biti napumpani, čime ćete imati osećaj da ste napravili nešto vidljivo pa ćete biti redovni barem što se tiče vežbi za jačanje bicepsa.

Zatvoreno za komentare.