Mnogima ne prija, ali je zdrava - ruski doktor tvrdi da je ova terapija najbolja za imunitet

Mnogima ne prija, ali je zdrava – ruski doktor tvrdi da je ova terapija najbolja za imunitet

Poznato je da Rusi važe za narod koji ima jak imunitet.Tome sigurno doprinosi njihov način života.

Foto: Shutterstock

Ono što često možemo videti u njihovoj kulturi, jeste kupanje u ledenoj vodi. Smatra se da ledena voda podstiče cirkulaciju i pozitivno utiče na jačanje imuniteta.

Međutim, retko ko se zaista usudi da to proba. Zato ruski doktor Sergej Bubnovski ima jednostavniju, a takođe korisnu tehniku za zdravlje celog organizma.

Sve što treba da uradite je da stavite noge u lavor, i to u 10 do 15 centimetara potpuno hladne ili ledene vode. Nikako nemojte da dodajte toplu vodu, potrudite se da izdržite.

Nakon toga u kadu uđite bosi i tapkajte stopalima po ledenoj vodi. Ovo bi trebalo da traje 20 sekundi do najviše pola minuta.

Kada izađete iz kade, obrišite noge grubim peškirom i obujte vunene čarape. Doktor tvrdi da ćemo, ako ovo ponavljamo svake večeri, veoma pozitivno uticati na zdravlje celog organizma i jačanje imuniteta koji je posebno bitan tokom pandemije, ali i u hladnim zimskim mesecima.

Iako deluje pomalo bizarno, doktor ističe da ne treba da odustajete ni kada vas uhvati prehlada – upravo je to način na koji se organizam bori i jača imunitet.

Da li biste se vi usudili da probate ovaj princip jačanja celog organizma?

Zatvoreno za komentare.