Ovo su najbolji prirodni načini da osvežite vaš dom

Ovo su najbolji prirodni načini da osvežite vaš dom

Dosta ljudi koristi brza rešenja u odstranjivanju neprijatnih mirisa u svom domu, u vidu preparata za osvežavanje vazduha u prostoriji, ali pošto oni u sebi sadrže hemijske supstance i mogu biti štetni po vaše zdravlje, reći ćemo vam nekoliko prirodnih načina koji će rešiti vaše probleme.

U ormane i fioke stavljaju se vrećice od mešavine raznog suvog cveća, kao što je lavanda, ruže i slično. Njihov miris može trajati čak 6 meseci, a nakon toga ih zamenite novom mešavinom.

Potpourri je mešavina različitih sušenih mirisnih biljaka i možete ga naći u prodavnicama zdrave hrane i drugim mestima. Pored toga što prijatno miriše, može poslužiti i kao dekoracija, ukoliko volite da budete kreativni i savršen je za sobe i dnevne boravke.

Zbog kuvanja različitih jela i poslastica, kuhinja predstavlja izvor teškog mirisa i zbog toga oni koji spremaju gube apetit od toga, a to može biti problem, ali postoji rešenje i za to. Ubacite štapić cimeta i nekoliko kriški narandži u šerpicu, sipajte vodu i ostavite da kuva bar 30 minuta na šporetu.

Svima je poznato kako kupatilo može da bude itekako neugodnog mirisa, ali najbolji izbor u ovom slučaju je vezica sveže lavande ili mente koja se okači na kukicu od vrata kupatila i neprijatan miris će nestati.

Zatvoreno za komentare.