Neka na vašem meniju danas bude keto pica - zdrava, ukusna i topi kilograme

Neka na vašem meniju danas bude keto pica – zdrava, ukusna i topi kilograme

Keto pica od karfiola sadrži dosta manje kalorija od klasične pa je idealna za sve one koji žele da pripaze na ishranu, a istovremeno uživaju u hrani.

Foto: Shutterstock

Velik plus je i to što ne morate čekati da se testo uzdigne pa će vam za pripremu ove zdrave pice trebati manje vremena.

Slasna pica od karfiola zdrava je alternativa klasičnoj pici i idealan predlog za ručak ili večeru za sve one koji žele da istope kilograme.

S obzirom na to da ne sadrži testo, recept je podoban i za sve one koji su intolerantni na gluten, a zavisno o dodacima za koje se odlučite, možete ga prilagoditi i vegetarijancima. Ova pica je poznata i kao keto pica jer sadrži malu količinu ugljenih hidrata.

Testo se dobija mešavinom tri glavna sastojka, karfiola, jaja i sira i začina, sve se peče u plehu dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Smesu možete i zamrznuti pa pripremiti picu kada vam na večeru stignu iznenadni gosti ili kada zbog manjka vremena poželite brzinski ručak.

Od sastojaka vam je potrebno 1,5 kilograma očišćenog karfiola, sir (gauda, mocarela, parmezan), 1/3 šoljice mekog sira, jedno jaje, začini po želji, so, biber, beli luk u prahu...

Za dodatke će vam trebati umak koji možete napraviti i sami i sve ono što inače stavljate na picu, poput rendanog sira, šunke, pečuraka, origana, svežeg bosiljka, maslina i slično.

Za početak, sklonite listove s karfiola i nasecite na manje komade i ubacite u električnu seckalicu. Karfiol možete i narendati, ali će to usporiti proces pripreme. Usitnjeni karfiol stavite pet minuta u mikrotalasnu kako bi otpustio vlagu. Ostavite ga da se ohladi, prebacite u vrećicu za ceđenje ili gazu i dobro stisnite da iscuri višak vode.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte komadiće karfiola, sir, jaje i začine. Sve promešajte rukama i stisnite prstima, kao da mesite testo, dok se svi sastojci ne sjedine.

Lim prekrijte papirom za pečenje i na njega prebacite smesu. Oblikujte testo u ravnomerni krug razmera otprilike 23 centimetra i pritisnite prstima na debljinu koju želite.

Koricu pecite 25 minuta. Zatim je izvadite iz rerne, premažite sosem i stavite dodatke po želji. Potom vratite picu u rernu i pecite još deset minuta.

Zatvoreno za komentare.