Nutricionisti pomažu ljudima u odabiru kvalitetnih namirnica, odgajaju ih u prehrambenom smislu i upozoravaju na opasnosti koje nam prete u hrani. Ali šta oni nikad ne bi pojeli?
Foto: Shutterstock
Tri poznate nutricionistkinje koje su objasnile zašto određenu hranu ili namirnice nikad ne bi pojele.
U samo jednoj čaši ovog napitka, kažu sagovornici, nalazi se 28 grama šećera.
Foto: Shutterstock
Iznutrice industrijski uzgojenih životinja pune su toksina, antibiotika i drugih štetnih jedinjenja. Jetra je glavni pročistivač tela i u njoj ostaju toksini.
Kokice su zdrava grickalica, ali samo ako nisu iz mikrotalasne rerne. Kokice iz mikrotalasne sadrže opasna jedinjenja i pune su soli.
Foto: Shutterstock
Pekarski proizvodi sadrže puno soli, a siromašni su vlaknima, pa ih nutricionisti ne preporučuju.
Boje, arome i aditivi koji su štetni za zdravlje nalaze se u gumenim bombonama.
Foto: Shutterstock
- Iz kuhinja na javnim mestima izbegavam da jedem zelenu salatu. To je rizična namirnica koja je često kontaminirana bakterijama - mag. nutr. Diana Gluhak pažljivo bira šta jede.
- Izbegavam hranu koja je energetska bomba. U samo jednoj kašici kikiriki putera unesete kalorija koliko je u jednom punom obroku - prof. Iva Purić savetuje kako izbeći višak kalorija.
Foto: Shutterstock
- Kora citrusnog voća koje kupujemo u radnjama je tretirana pesticidima, zbog čega je nikad ne jedem - dipl. ing. Nina Ivičić oprezna je kad je reč o kori citrusa.