Ove namirnice ne smete da zamrzavate ako vam je stalo do zdravlja

Ove namirnice ne smete da zamrzavate ako vam je stalo do zdravlja

Kako je nastupilo leto, veliki je spisak namirnica o kojima treba voditi računa jer su lako kvarljive.

Photo: Shutterstock

Često se hvatamo za frižider, ali ni to nije pametna odluka, pa vam preporučujemo koju hranu uopšte ne treba da zamrzavate.

Hrana koja sadrži velike količine vode

Photo: Pixabay

Krastavac, rotkvice, lubenicu, pomorandže nikako ne bi trebalo da zamrzavate. Prepune su vode pa posle odmrzavanja hrana postaje gnjecava. S druge strane, sveža zelena salata će uvenuti i postati smeđa.

Mlečni proizvodi

Photo: Pixabay

Iako zamrzavanje jogurta, svežih, kremastih i polutvrdih sireva neće naštetiti vašem zdravlju, ove namirnice ne bi trebalo da se nađu u vašem zamrzivaču. Posle odleđivanja i oni će, slično kao i voće i povrće, postati vodenasti.

Sveža i kuvana jaja

Photo: Pixabay

Jaja su namirnica koja se koristi u svežem stanju. Zamrzavanje jaja može vam stvoriti probleme, ali i potpuno promeniti strukturu namirnice. Sveža jaja u ljusci će pući, a zaleđena kuvana jaja postaće gumena.

Pržena i pečena hrana

Photo:Pixabay

Već pripremljena hrana pržena u dubokom ulju ili pečena na klasičan način ili na roštilju nakon zamrzavanja više nikad neće biti ista. Hrskava struktura i ukus potpuno će nestati pa će postati gnjecava i vlažna.

Zatvoreno za komentare.