Ovo će biti najtraženija zdrava namirnica ove godine!

Ovo će biti najtraženija zdrava namirnica ove godine!

Nutricionisti smatraju kako je upravo ova neobična namirnica hrana budućnosti te kako će baš ona biti najtraženija superhrana ove godine.

Verujemo da vam na prvu loptu neće zvučati previše ukusno.

Ali uprokos tome, nutricionisti smatraju kako je upravo ova neobična namirnica hrana budućnosti i kako će baš ona biti najtraženija superhrana u aktuelnoj godini.

Radi se o morskoj travi, odnosno višestaničnim morskim biljkama poznatijima kao alge. One danas uspevaju u plitkim obalnim područjima, jer im je za rast vrlo važna sunčeva svetlost.

Ova biljka ima vrlo važne prednosti za vaše zdravlje i izgled, a među najvažnijima su zdravlje srca, gubitak kilograma te lepša koža, što nije za zanemariti.

Morska trava je prepuna vitamina, minerala i svih esencijalnih aminokiselina ključnih za zdravlje, pa čak i vitamina B12, što je čini retkim izvorom ovog vitamina koji nije životinjskog porekla.

Bogata je jodom koji je važan za štitnu žlezdu, jača kosti, smanjuje nivo šećera u krvi i vrši detoksikaciju vašeg organizma.

Slavni kuvar Džejmi Oliver jednom je prilikom otkrio kako je upravo zbog morske trave smršao 13 kilograma, a nazvao ju je "najhranjivijim povrćem na svetu".

Jedno je istraživanje pak otkrilo kako veći dnevni unos morskog povrća može zameniti čak 7-10 porcija voća i povrća.

Možda ćete nakon ovih podataka razmisliti da uključite ovu superzdravu namirnicu u svoj jelovnik.

Izvor: Index.hr