Pogledajte šta će vam se desiti ako se ne istuširate

Pogledajte šta će vam se desiti ako se ne istuširate

Od malih nogu nas uče da ne možemo da legnemo u krevet ako ne operemo zube. Kao što vodimo računa o higijeni usta, isto tako moramo da vodimo računa o celom telu.

 Foto: Shutterstock

Tuširanje spada u kategoriju obaveznih dnevnih rituala, ali dermatolozi napominju da nije poželjno više od 2 puta u toku dana provesti pod mlazom vode.

Naime, prekomerna upotreba kupki može da uništi površinski sloj kože, što kasnije dovodi do problema sa infekcijama i alergijama. Zato je u toku leta, kad je znojenje pojačano, najbolje se samo istuširati vodom bez korišćenja sapuna ili kupke.

Međutim, šta se dogodi ako preskočimo tuširanje, nažalost neki to rade, u toku zimskih meseci. Možda vam je hladno, možda ste preumorni, ali ipak pronađite tih 5 minuta u toku dana.

1. Infekcije

Bakterije se u toku dana i noći namnože na površini kože. U kombinaciji sa garderobom i trenjem kojem nam je izložena koža, preskakanje dnevne rutine može dovesti do problema koji se neće rešiti tako lako.

2. Neprijatan miris

Džabe dezodorans, džabe parfem, sapun u ruke i sve će biti rešeno. To što vi možda ne osećate, ne znači da drugi ne osećaju.

3. Problemi sa kožom

Koža kao najveći organ najviše trpi ukoliko se ne vodi računa o njoj. Zatvaranje pora, bubuljice, rozea i ostale neprijatnosti su neminovna posledica izbegavanja tuš kabine.

Preporuka je da se nose prirodni materijali i leti i zimi jer koža mora da diše. Veštački materijali u kombinaciji sa preskočenom dnevnom rutinom vam neće doneti ništa dobro.

Zatvoreno za komentare.