Predavanje o magnezijumu na jubilarnom 30. Festivalu zdravlja: Mg Mivela – jednostavan izvor dnevno preporučene doze magnezijuma

Predavanje o magnezijumu na jubilarnom 30. Festivalu zdravlja: Mg Mivela – jednostavan izvor dnevno preporučene doze magnezijuma

Festival zdravlja, održan u Domu Vojske Srbije, okupio je veliki broj građana u cilju edukacije, prevencije i usvajanja zdravih navika koje će im omogućiti da unaprede zdravstveno stanje. U okviru Festivala, predavanje na temu borbe protiv stresa održao je prof. dr Janko Samardžić, renomirani medicinski stručnjak koji je objasnio zašto je magnezijum esencijalni mineral i jedan od ključnih igrača u održavanju psihofizičke ravnoteže našeg organizma. Predavanje prof. dr Janko Samardžića omogućilo je prisutnim posetiocima korisne i zanimljive informacije o jednostavnom načinu primene zdravih navika i prirodnog magnezijuma koji predstavlja odličnu liniju odbrane od stresnih situacija i jednostavno prevazilaženje svakodnevne napetosti.

Foto: Nikolina Marić

Prof. dr Janko Samardžić je pritom  istakao da je magnezijum, kao esencijalni mineral, pravo rešenje za optimalno funkcionisanje nervnog i mišićnog sistema.

„Magnezijum nije samo običan mineral - on je naš ključni saveznik u borbi protiv stresa i od velikog je značaja za zdravlje kardiovaskularnog sistema, opuštanje mišića i poboljšanje raspoloženja. U stresnim situacijama je jako značajno da pronađemo sopstveni način prevazilaženja stresa, a kako postoje različiti izvori magnezijuma, onaj koji unosimo redovnom hidratacijom, definitivno preporučujem za regulisanje anksioznosti u dužem vremenskom periodu”, istakao je prof. dr Janko Samardžić na predavanju.

Ovaj dragoceni mineral, neophodan za preko 300 enzimskih reakcija u ljudskom organizmu, nalazi se u  Mg Miveli, prirodnoj  vodi bogatoj magnezijumom. Preporučeni dnevni unos za odraslu osobu iznosi 375mg, a u moru različitih suplemenata i dodataka ishrani, jedan od mogućih izvora može biti i prirodna mineralna voda Mg Mivela. Pritom je važno naglasiti da jedan litar Mg Mivele sadrži gotovo dnevno preporučenu dozu magnezijuma.

Zatvoreno za komentare.