Provereno najbolji - ovo su najbolji lekovi za mamurluk

Provereno najbolji – ovo su najbolji lekovi za mamurluk

Svi imaju različite načine za nošenje s mamurlukom, bilo da je reč o jutarnjem džogiranju kako bi iznojili sve toksine ili o konzumiranju "džank fuda" i ogromne količine masti.

Foto: Shutterstock

S dolaskom toplijeg vremena i godišnjih odmora i popuštanjem epidemioloških mera, sigurno ćete idućih sedmica biti u potrazi za savršenim lekom za mamurluk.

Čitatelji LADbible-a otkrili su svoje proverene recepte za borbu sa mamurlukom, a ovo su neki od njih:

Sauna

Čitalac Aleks Limkitirat tvrdi da je najbolji lek za mamurluk sauna. "Pojedite kvalitetan obrok i otiđite u saunu. Više se nećete osećati mamurno, garantujem", napisao je.

Kalorijska bomba

"Pojedite 20 pilećih medaljona, veliki sendvič i milkšejk od banane", savetuje Hari Rajmer.

"Tost, slanina, jaje, kobasica", kratko je poručio Alfred Koksi.

Kokteli

"Ponekad popijem kriglu u koju nalijem pola kokakole i pola soka od narandže. Još jedan sjajan trik je sok od kaktusa", kaže Ris Salisberi.

Klin se klinom izbija

"Samo nastavite da pijete", savet je Metjua Morgana.

Voda i dobar doručak

"Pre sam imao katastrofalne mamurluke, ali sada popijem pola litra vode pre spavanja. Iduće jutro pojedem kalorični doručak i mamurluka više nema", kaže Dagle Hamilton.

Obrok pre ispijanja alkohola

"Hrana usporava apsorpciju alkohola u krvotok i ubrzava proces kojim telom razgrađuje alkohol. To znači da će nivo alkohola u krvi biti viši i brže će se povećavati ako pijete na prazan stomak. Dakle, ako pre ispijanja alkohola ne jedete brže ćete se osećati pijani, a veće su šanse da ćete doživeti druge negativne učinke poput crvenila, mučnine i glavobolje", rekla je lekarka Ketrin Basford.

Pritom nije bitno za kakvu ćete se hranu odlučiti, već samo da nešto pojedete.