Jasni znakovi koji pokazuju da ste pred nervnim slomom

Jasni znakovi koji pokazuju da ste pred nervnim slomom

Prebrzi način života u 21. veku u kombinaciji sa zavisnošću od tehnologije i nedostatkom vremena za brigu o sebi na svakom pojedincu ostavlja tragove, fizičke ili psihičke... Ako osećate kao da vam je dosta svega, verujte nam, niste jedini.

Photo: Pexels

Ono što se popularno naziva slom živaca visi gotovo svakom modernom pojedincu nad glavom, ali znate li prepoznati znakove istoga?

Ako niste sigurni preti li vam jedan, mi vam otkrivamo sigurne znakove da je odgovor potvrdan, u nadi da ćete već danas učiniti nešto za sebe. Neka svet ponekad pričeka!

Nije vas briga za to kako izgledate

Photo: Pexels

Naravno da ima dana kada ćete kosu vezati u punđu jer vas je mrzelo da je operete, izađete iz kuće bez šminke ili u trenerci i slično, ali ako takva faza kod vas traje već neko vreme, ona bi mogla da ukazuje na nešto ozbiljnije od same lenjosti.

Ne možete da se koncentrišete

Photo: Pexels

Stres često uzrokuje nemogućnost koncentrisanja na određene zadatke i aktivnosti. U težim slučajevima prekomerno lučenje kortizola, hormona stresa, može čak pogoršati vaše pamćenje.

Ne vežbate i jedete lošu hranu

Photo: Pexels

Kada vam je dosta svega, često utehu pronalazite u lenčarenju i posezanju za nezdravom hranom. Drugim rečima, kada je vaše telo pod stresom, ono još više žudi za lošom hranom, posebno slatkišima. Jeste li se našli s kojim kilogramom viška u poslednje vreme?

Stalno brinete

Photo: Pexels

Iako se stalno brinete oko nečega, a zapravo ne znate tačno oko čega – to je još jedan od vrlo jasnih znakova sloma.

Više ne znate kako da budete srećni

Photo: Pexels

Stvari koje su vas dosad usrećivale, čak i sitnice, više vas ne zadovoljavaju pa se često nađete da ne znate odgovor na pitanje šta vas uopšte usrećuje.

Bol u glavi i stomaku

Photo: Pexels

Iako do sada niste imali problema s ovakvim zdravstvenim problemima, odjednom ih imate. Stres i teskoba posebno vole da udare na stomak i nemiran osećaj u njemu pa ga nemojte ignorisati.

Zatvoreno za komentare.