Znakovi koju pokazuju da se raspravljate sa psihopatom

Znakovi koju pokazuju da se raspravljate sa psihopatom

Iako se procenjuje da 1% populacije čine istinski opasne psihopate, mnogi od njih su potpuno funkcionalni i često vrlo uspešni pojedinci. Nije ih lako prepoznati, ali ako se nađete usred svađe sa njima - ili naizgled prijateljske rasprave - postaje jasno sa kim imate posla. Evo 7 znakova rasprava sa psihopatom!

Foto: Shutterstock

1. Oni su krajnje nepošteni i stalno prave izgovore

Svi mi povremeno zabrljamo, ali psihopate"zabrljaju" češće, nakon čega uvek imaju izgovore. Obećanja ne održavaju. Njihove se reči nikada ne podudaraju sa njihovim postupcima, a njihovo nepoštenje toliko vas razočara da zapravo osećate olakšanje kad naprave makar mali gest pristojnosti.

2. Njihov ton glasa je snishodljiv

Kada ste u verbalnoj prepirci sa psihopatom, primetićete da sve vreme pokušava da održi hladnoću kao da vam se ruga i ispituje koliko možete podneti.

3. Odbijaju da preuzmu odgovornost

Psihopate česo koriste laži kao način da se izbegne preuzimanje odgovornosti za svoje postupke. Oni nisu u stanju da priznaju svoje greške i do groba će braniti svoju "nevinost". Bez obzira na to koliko su pogrešili, oni će negirati bilo kakvu odgovornost jer bi to moglo da uništi inače grandioznu viziju koju imaju o sebi.

Foto: Shutterstock

4. Oni su veliki licemeri

Kada se prepiru ili svađaju sa nekim, zbog nesposobnosti osećaja krivice i srama, psihopate će vas nazivati raznim imenima i na vas "lepiti" etikete koje važe za njih. Oni će svoju toksičnu ličnost i osobine pokazivati na vas. Cilj im je da vas toliko izazovu da emocionalno reagujete, kako bi drugima mogli reći da ste vi ludi, a ne oni.

5. Čini se da imaju više od jedne ličnosti

Kad se prepirete sa psihopatom, verovatno ćete primetiti nekoliko različitih "osoba" koje žive u njihovoj glavi. Malo je poput dobrog kontrolora, lošeg kontrolora, zastrašujućeg kontrolora, kontrolora koji uhodi, nezrelog kontrolora, itd.

Jednom kada počnete da prepoznajete njihove manipulacije i laži, počeće da vam se izvinjava i daje vam komplimente. Ako to ne uspe, iznenada će početi da vas vređa, iako su vas pre samo 5 minuta hvalili.

Foto: Shutterstock

6. Uvek igraju žrtvu

Svaka prepirka koju imate sa njima nekako će završiti na tome da se osećate loše zbog toga što su ih „zlostavljali“ njihovi strašni poslodavci, njihovi mentalno nestabilni bivši partneri ili njihovi roditelji koji su ih zlostavljali kao dete.

Nakon što psihopata postigne svoj cilj promene teme i odvrati vam pažnju, nastaviće da se ponaša na isti način i vi ćete biti jedini koji se oseća zlostavljano u celoj priči.

7. Nedostaje im empatija

Psihopatama često nedostaje empatija kada je u pitanju bilo koje živo biće. Možda govorite o nesrećnim sudbinama ljudi u ratom razorenim zemljama, žrtvama zločina ili čak o nesreći prijatelja. Oni bi čak mogli da krive one koji pate.

Ostavi komentar