Ako se prepoznate u nekoj od ovih stavki - vi ste hiperinteligentna osoba!

Ako se prepoznate u nekoj od ovih stavki – vi ste hiperinteligentna osoba!

Istraživanja ljudske inteligencije dovela su do liste pokazatelja koji otkrivaju visok IQ. Pogledajte da li imate neki (a možda i sve) znake hiperinteligentnih ljudi.

Photo: shutterstock

- Tu je najpre čudno ponašanje u društvu. Naučnici kažu da se ljudi sa visokim IQ teško opuštaju u društvu jer non stop razmišljaju o tome koja bi tema bila dobra za razgovor, kao i o tome kakve reakcije ostavljaju na sagovornike.

- Hiperinteligentne osobe su veoma kritične, i prema sebi i prema drugima. Nikada nisu zadovoljne u potpunosti učinjenim.

Photo: shutterstock

- Teško se zaljubljuju jer su veoma rezervisani. Pored toga, njihova preterana analitičnost stvara velike probleme u ljubavnim odnosima, pa se neretko njihove veze pretvaraju u katastrofe.

- Uvek, uvek razmišljaju. Opsednuti su traženjem rešenja za najrazličitije probleme, pa često ostavljaju utisak tihih osoba, dok se u njihovom mozgu dešava "svašta".

Photo: shutterstock

- Biraju pametne prijatelje. Vole da se okruže kreativnim osobama sa kojima imaju osećaj da su svoj na svome.

- Prati ih neretko glas i da su lenji, a zapravo se iza njihove navodne lenjosti krije neumerena analitičnost.

Photo: Pixabay

- Dosađuju se na poslu i u školi. Zadaju sebi non stop izazove, pa im ne prija ako upadnu u rutinu ili im se zadaci učine prelakim.

- Perfekcionisti su. Sve što rade mora da bude savršeno, njihov život je neprekidan proces.

Photo: Pexels

- Uvek su informisani. Moraju da znaju šta se dešava oko njih, u svetu, u svakom trenutku, neprestano tragaju za informacijama kojima se "hrane".

- Ne vole obične razgovore. Šta će jesti, kakvu će haljinu kupiti, o tim temama ne vole da razgovaraju, radije ćaskaju o filozofiji, umetnosti, nekim "dubljim" temama.

Zatvoreno za komentare.