Šta psihoterapeuti misle o svojim pacijentima?

Šta psihoterapeuti misle o svojim pacijentima?

Psihoterapeuti otkrili male tajne koje nikada ne bi rekli svojim pacijentima.

Foto: Shutterstock

Kada kažemo: "To je zanimljivo"...

... zapravo smo malo odlutali u svojim mislima i nekoliko sekundi, ili čak minuta, uopšte nismo slušali šta nam pacijent na terapiji priča.

Ako se sretnemo na ulici...

... velike su šanse da se svojim pacijentima uopšte nećemo javiti jer ih, iskreno, nećemo ni prepoznati. Ne uzimajte to lično - pacijent je pacijent i mi se ne trudimo da zapamtimo njegov lik, boju kose i očiju, jer nam to nije važno za uspešnu terapiju.

Da li o vama pričamo sa prijateljima?

Da! Što je vaš slučaj čudniji to su veće šanse da ćete biti predmet ćaskanja sa prijateljima uz pivo. Ali, ne brinite - vaše ime nikada nikome nećemo reći, niti gde radite i živite. Diskrecija je garantovana.

Ako želite popust...

... pitajte nas - većina psihoterapeuta će vam odobriti da manje platite svoje terapije, ali se mnogi stide da to pitaju, ili ne znaju da je to uopšte moguće.

Da li imamo seksualne fantazije o svojim pacijentima?

Pa, i mi smo ljudi, ali kada se to desi vrlo je uznemirujuće i čim osetimo da može uticati na uspešnost terapije, moramo naći način da taj problem rešimo.

Niste originalni

Pacijenti moraju znati da bez obzira na to šta ih muči, mi smo verovatno sličnu priču već čuli. Malo je toga što će nas stvarno šokirati.

I nama treba terapija

Danas smo sa druge strane kauča, ali već sutradan možemo biti na vašem mestu jer i psihoterapeuti imaju svoje probleme.

Da li mislimo da ste ludi?

Uglavnom da, ali ako nas to pitate nikada vam nećemo reći istinu.