Iskorenite ih - loše navike koje čine da se osećamo nesrećnije

Iskorenite ih – loše navike koje čine da se osećamo nesrećnije

Ako želite da se osećate bolje u svojoj koži, izbegavajte da pričate i radite ove stvari. Ovo su loše navike koje čine da se osećamo nesrećnije.

Foto: Shutterstock

Svi se ponekad osećamo tužno i nesrećno, ali trebamo da radimo na sebi, kako nam to ne bi prešlo u naviku. Ako izuzmemo loše okolnosti i stvari na koje apsolutno ne možemo da utičemo, ostaje nam jedino da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo uzrok naše nesreće.

Mnogi psiholozi smatraju da se recept za uspeh krije u menjanju tri posebno loše navike, kojima defakto sabotiramo svoju šansu da budemo srećni. Otkrijte u nastavku o kojim navikama je reč.

Ovo su loše navike koje čine da se osećamo tužno:

Kukanje

Kukanje je neprijatelj sreće. Koliku god da satisfakciju osetimo kada “izbacimo sve iz sebe”, to je samo privremeno zadovoljstvo koje će brzo biti zamenjeno očajem.

Nema ništa loše u izražavanju nezadovoljstva ako to dovede do pozitivne promene ponašanja. Konstantno kukanje bez nastojanja da se nešto promeni, s druge strane, samo će dovesti do još veće frustriranosti, a na kraju i apatije.

Zapostavljanje sebe

Male su šanse da ćete biti srećni ako ne vodite računa o sebi. Kako ćete uživati u životu, ako niste dovoljno ispavani, niste zadovoljni svojom kilažom, i nemate energiju da završite ono što ste započeli?

Pre nego što dobijete šansu da budete srećni, morate malo da zavrnete rukave, poradite na sebi i ne dozvolite letargiji i besciljnosti da vas opet uzmu pod svoje.

Prokrastinacija

Odlaganje obaveza neće dobro uticati na vaše blagostanje. Prokrastinacija je pre svega veoma stresna, jer u trenucima kada ne radimo ono što bi trebalo da radimo, mi ne možemo ni stvarno da se zabavljamo.

Kada tako bežimo od odgovornosti i napora, mi u suštini postajemo psihički slabija osoba, koja nije u stanju da se suoči sa novim izazovima, piše Novosti Magazin.

 

Zatvoreno za komentare.