Samo iskren razgovor može da pomogne kad se posvađate s bližnjima

Iskren razgovor rešava sve nesuglasice

Ma koliko se trudili, ponekad nije moguće izbeći sukobe i nesporazume sa ljudima iz naše okoline, pa i onim najbližim iz kuće. Ignorisanjem, durenjem i teranjem inata problem se neće rešiti, ali zato razgovor može da pomogne. I jedno - izvini.

 Foto: Shutterstock

U celoj priči to je najteže jer bismo najradije okrenuli glavu na drugu stranu i pobegli što dalje od osobe s kojom smo u svađi umesto da je pogledamo u oči i porazgovaramo.

Žaljenje, tužakanje i ogovaranje može samo da produbi problem, a ne da ga reši, pa će vremenom, makar u našim očima, da postane još veći.

Foto: Shutterstock

Umesto da gubite vreme i tražite utehu u žalopojkama, razgovarajte sa onim ko vas je naljutio, uvredio, razbesneo. Da bi razgovor doneo dobar rezultat, treba da  nastupite mirno, da ono što imate da kažete, kažete polako, staloženo, ne dižući ton, bez besa, uvreda, pretnji, ucena i slično. Kada vi nastupate mirno, velika je verovatnoća da će i druga strana postupiti isto.

Foto: Shutterstock

Može lako da se desi da ćete se prijatno iznenaditi saznanjem, koliko je problem koji vam se činio veliki kao planina, bio u stvari mali i lako rešiv. Bićete ponosni na sebe, što ste razložno postupili i lakše ćete se ubuduće nositi sa sličnim situacijama.

 

Zatvoreno za komentare.