Izabran najdepresivniji dan u godini

Izabran najdepresivniji dan u godini

Praznična euforija je splasnula, stižu računi za prethodni mesec, u minusu ste zbog troškova oko slavlja, već ste počeli da kršite novogodišnje odluke, temperatura je u minusu… Ovo je stručnjacima dovoljno da objave najdepresivniji dan u godini.

 Foto: Shutterstock

Od 2005. godine svaki treći ponedeljak u januaru je najdepresivniji dan u godini. Formulu za izračunavanje ovog dana predstavio je iste godine psiholog Klif Arnel, piše portal Bizlife.

Ona izgleda ovako: [W+(D-d)]xTQ/MxNA

– vremenske prilike

D – dug

– mesečna zarada

– vreme proteklo od Božića

– vreme proteklo od propalih pokušaja da nešto učinimo

– nizak nivo motivacije

NA – potreba da krenemo u akciju

 Foto: Shutterstock

Marketinški trik?

Iako opovrgnuta i odbačena od strane naučne zajednice, studija je prvi put objavljena u prazničnom saopštenju turističek agencije Sky Travel, koja više ne postoji. Ona je trebalo da ljudima ukaže da je trenutak u kojem je sve tako tužno i depresivno, pravi za odluku o putovanju na kojem će se puniti baterije i zaboraviti neraspoloženje.

Ili ne?

Ipak, neka istraživanja u Britaniji su potvrdila na osnovu brojnih anketa da ovo zaista jeste veoma loš dan za ljudsku psihu. Zato će danas neki marketi u Velikoj Britaniji besplatno deliti voće svojim kupcima u periodu od 15:30 do 17:30 časova, kako bi im dali podršku i energiju za taj dan.

Zatvoreno za komentare.