Kako biti pametniji? Lako uz pomoć ovih trikova!

Kako biti pametniji? Lako uz pomoć ovih trikova!

Da li ste znali da postoje trikovi pomoću kojih možete izvući maksimum iz svojih umnih sposobnosti? 

Lako je, uverićete se i sami.

Koristite jaču svetlost

U nedavnom istraživanju Mičigen Univerziteta, glodari koji su bili izloženi jakom svetlu pokazali su značajno bolje rezultate prilikom rešavanja određenih zadataka, od onih koji su bili izloženi prigušenom svetlu, i to su bili bolji za čak 30 odsto.

Izlažući sebe svetlu možete da poboljšate mentalnu budnost, fokus i kognitivni učinak.

Gledajte u zelenilo

Nekoliko različitih istraživanja je pokazalo da izlazak u prirodu može poboljšati kreativno rešavanje problema za čak 50 odsto.

Čak i ako nemate vremena da izađete napolje, druga studija pokazala je da jednostavno gledanje slika iz prirode povećava pažnju i sposobnost da se završe zadaci bez greške.

Prošetajte parkom posle ručka, ili samo pogledajte kroz prozor...

Oznojite se

Čak i samo jedna lakša vežba može da dovede do pozitivnih psihofizičkih promena, kraći trening može da poboljša memoriju i učenje, što je možda posledica ubrzanog protoka kiseonika u mozgu, kažu stručnjaci.

Volite se

Nedavna studija pokazala je da su starije osobe koje su imale seksualne odnose makar jednom nedeljno, pokazivale bolje rezultate na testovima verbalnih sposobnosti.

Istraživači kažu da je za to verovatno zaslužan dopamin ili oksitocin koji se oslobađa nakon seksa.

Sunčajte se

Vitamin D, ili "vitamina Sunca", koji se nalazi i u mleku i ribama, pozitivno utiče na našu koncentraciju, ali i na brzinu obrađivanja informacija.

Idite u krevet ranije

Već znate da je vaš mozak usporen i umoran kada je neispavan, ali da li ste znali da odlazak na spavanje pre ponoći "čisti" mozak od toksičnih otpadaka koji su se akumulirali tokom budnog stanja.

Britanska nacionalna fondacija za spavanje preporučuje sedam do devet sati sna za odrasle.

Pišite beleške, ne kucajte ih

Možda nećete delovati moderno i savremeno, kao drugi oko vas koji ispred sebe imaju kompjutere, ali ćete mnogo učiniti za svoj mozak ako beleške zapisujete olovkom na papiru.

Zatvoreno za komentare.