Kako da se mentalno pripremiš za 2021.

Kako da se mentalno pripremiš za 2021.

Mnogo ljudi je na početku ove godine (barem privremeno) preskočilo donošenje novogodišnjih odluka. Bez obzira na to hoćete li se tim odlukama vratiti ili ne, početak godine označava novi ciklus.

 Foto: ShutterStock

Kako bi naučila ljude da odbace sve ono staro i bespotrebno iz 2020. i unesu u 2021. ono bitno, neuronaučnica Tara Svart podelila je sopstvene rituale koji bi mnogima mogli da budu od koristi.

Vizualizacija za otpuštanje

“Obično bih otišla na plažu i u vodu bacila sve ono što mi više ne treba”, kaže Svart. No, ako ne živite kraj obale, možete vizualizovati more, reku ili planinu s koje ćete odbaciti sve one stare navike, ljude i obrasce ponašanja koji vam više ne služe i oprostiti se s istima.

Napravite tablu ciljeva

Dr Svart je naglasila kako čvrsto veruje u zakon privlačenja. Prema tome, za nju je pravljenje table ciljeva (vision boarda) jedan od ispravnijih načina na koje možemo zacrtati sve želje koje imamo za 2021.

“Za mene je vrlo bitno prisetiti se svih toksičnosti, loših zavisnosti i odnosa koji nam više ne služe te se oprostiti od njih. Nakon toga, probudite u sebi osećaje, ljude, odnose i stvari koje želite u Novoj godini”, dodaje Svart.

Na hamer ili tablu lepite slike i fotografije iz časopisa ili s društvenih mreža koje vas asociraju na ono što želite da ostvarite. Uz fotografije, možete lepiti i reči, odnosno citate i motivacione poruke koje imaju veze s vašim ciljevima.

Svoje ciljeve ćete rasporediti u nekoliko kategorija. Na primer, ljubav, dom, novac, lični razvoj, zdravlje, društveni život, karijera, hobiji. Kako biste olakšali izradu table, najpre napišite želje za svaku kategoriju pismeno te onda lepite fotografije, slike i poruke.

Ono što ta tabla donosi jeste inspiraciju i motivaciju za rad kad god je pogledate. Svakodnevno se prisetite svojih ciljeva te malim, ali sigurnim koracima krenite u njihovo ostvarenje.

Ono što dr Svart dodatno naglašava jeste prvi korak, odnosno korak oslobađanja od starih i toksičnih obrazaca kojih se morate rešiti kako biste očistili prostor za ono novo i bolje.

Zatvoreno za komentare.