Negativne misli - kako ih se rešiti?

Negativne misli – kako ih se rešiti?

Ako vam se negativne misli u glavi roje i ne uspevate da ih sprečite, biće dovoljno da sami sebi postavite ova pitanja i na njih date iskrene odgovore.

Foto: Shutterstock

Negativno razmišljanje i anksioznost mogu blokirati našu produktivnost i efikasnost, a sa time ne možemo ni očekivati uspeh.

Čak i onim osobama koje smatramo vedrim dođu dani kada su neraspoloženi i kada zapadnu u blagu depresiju. Ovo je posledica emotivnog disbalansa koji ima loš uticaj na naš život.

Ukoliko vam je teško da se pokrenete i sprečite negativnost, biće dovoljno da sami sebi postavite ova pitanja i na njih date iskrene odgovore:

Zašto se trenutno osećam srećno?

Svi teže ka tome – da budu srećni, a ona je sastavni deo života i krije se u malim stvarima. Podsetite sebe zbog čega ste u ovom trenutku srećni.

Zašto se trenutno osećam uzbuđeno?

Ljude najčešće pokreće adrenalin, uzbuđenje i strast prema nečemu. Bićete uspešni u poslu samo ako ga volite. Zapitajte se šta vas u ovom trenutku čini uzbuđenim.

Šta je to što me trenutno čini ponosnom osobom?

Često misli fokusiramo na ono što nam nedostaje, što predstavlja naše nedostatke, dok uspehe često ostavljamo po strani. Trebalo bi češće da pogledamo dokle smo stigli, koliko smo vredno radili da bi uspeli i da budemo ponosni na to.

Na čemu se zahvaljujem ovog jutra?

Počnite svako jutro sa ovim pitanje – šta je to na čemu ste zahvalni? Ako dan počnete zahvaljivajući se na lepim stvarima koje su vam se desile, na dobrim ljudima koji čine vaš život ili jednostavno na zdravlju koje je najvrednije – celi dan ćete provesti u tom raspoloženju.

Zatvoreno za komentare.