Oslobodite se negativnih misli - ova 3 koraka će vam pomoći u tome

Oslobodite se negativnih misli – ova 3 koraka će vam pomoći u tome

Svi stalno govore da treba da budemo pozitivni i milismo na lepe stvari, ali kako to da uradimo? Na koji način možemo da budemo pozitivni kada samo u problemu, kada ne ide sve kako treba? Oslobodite se negativnih misli pomoću ova 3 koraka!

Foto: Shutterstock

Negativnost je prirodna reakcije našeg mozga, stoga moramo da vežbamo pozitivnost. Tri načina da uvek budete pozitivni, bez obizira na to u kakvoj se situaciji nalazite

1. Odvojite činjenice od fikcije

Prvi korak jeste da zaustavite unutrašnji negativni dijalog sa sobom. Naš mozak traži pretnje i ima tendenciju da preuveličava događaje. Pokušajte da zaustavite negativne misli koje se umnožavaju u vašoj glavi, jer je većina njih neopravdani strah, tačnije samo su misli, ne i činjenice. Zapišite ih na papir i pokušajte da ih racionalno sagledate.

Kada vidite šta je napisano, sigurno ćete shvatiti da to ne odgovara stvarnosti. Ako ove mračne misli i dalje zvuče kao činjenice, čak i na papiru, obratite se nekome u koga imate poverenja kako bi vam dao svoje nezavisno mišljenje. Videćete da su mnoge vaše negativne misli potpuno neopravdane.

2. Zamenite negativnost pozitivnošću

Kada izađete iz začaranog kruga negativnih misli, pomozite mozgu da nauči da misli pozitivno. To neće da se desi samo od sebe, morate da vežbate. Reći ćete lako je biti pozitivan kada je sve dobro. I to je tačno, lakše je biti raspoložen kada je sve glatko, a u slučajevima kada ne ide sve kako treba, glava je puna negativnih misli.

Evo vežbe koju možete da uradite: Razmislite o današnjem danu i setite se jedne pozitivne stvari koja vam se dogodila. Ako vam ništa ne padne na pamet, razmislite o jučerašnjem ili nekom od ranije.

Fokusirajte se na dobro, uspešno i inspirativno. Uvek treba da imate u rezervi neku pozitivnu uspomenu na koju možete daskrenete pažnju kada počnu negativne misli, piše Novosti Magazin.

3. Naučite da budete zahvalni

Svaki put kada imate negativne misli, koristite zahvalnost kao alatku za skretanje pažnje i pomislite na nešto pozitivno. Uvek imate nešto na čemu možete da budete zahvalni. Vežbajte zahvalnost tako što ćete svakog dana napisati bar 3 stvari na kojima ste zahvalni. Vremenom će pozitivan stav postati vaš prirodan način života.

Zatvoreno za komentare.