Sreća mnogo više zavisi od našeg stanja uma - negativne misli koje nas sprečavaju da budemo srećni

Sreća mnogo više zavisi od našeg stanja uma – negativne misli koje nas sprečavaju da budemo srećni

Da li vam se ikada desi da dobijete ono što ste želeli ili postignete svoj cilj, a ipak vam nešto ne da mira i niste u stanju da zaista uživate u svom uspehu? Ovo su negativne misli koje nas sprečavaju da budemo srećni.

Foto: Shutterstock

Šta biste rekli ako vam kažemo da sreća mnogo više zavisi od vašeg stanja uma nego od okolnosti u kojima se nalazite?

Problem verovatno leži u tome što kad vam se desi nešto pozitivno u vašem životu, vi sabotirate svoju šansu za sreću sledećim negativnim mislima:

"Sigurno nakon ovoga sledi novo razočaranje"

Zaista je misterija zašto mnogi ljudi veruju da nakon pozitivnih stvari u njihovom životu po pravilu sledi razočaranje. Ako ste stalno na oprezu da će se nešto loše dogoditi, male su šanse da ćete moći da uživate u dobrim stvarima u svom životu.

"Ja to ne zaslužujem"

Teško ćete slaviti uspeh ako smatrate da ga ne zaslužujete. Možda ste nasledili nešto novca, možda ste napredovali u poslu, ušli u novu vezu za koju mislite da je previše dobra da bi bila istinita… Razlozi zapravo nisu bitni; ako mislite da ne zaslužujete sreću, nećete je prihvatiti i radovati joj se.

"Sreća je kratkog daha"

Pod pretpostavkom da sreća jednostavno ne može dugo trajati, budućnost će vas toliko brinuti da nećete moći uopšte da uživate u sadašnjosti. Ovakav način razmišljanja će brzo pretvoriti vaše snove u noćne more.

"Očekivao sam više"

Nerealna očekivanja o tome koliko ćete se dobro osećati kada vam se nešto dobro desi mogu dovesti do razočaranja. Postizanje cilja neće uvek rešiti sve vaše probleme. Iz tog razloga važno je uživati u uspehu, ali istovremeno priznati sebi da pozitivni događaji sami po sebi nisu dovoljni.

Naš iskren savet je da se oslobodite ovakvih negativnih misli, duboko udahnete i podsetite se da možete biti zadovoljni onim što trenutno imate.

Zatvoreno za komentare.