Šta prvo vidite na slici? Čuveni Rošarhov test otkriva puno o vašoj ličnosti

Šta prvo vidite na slici? Čuveni Rošarhov test otkriva puno o vašoj ličnosti

Da li vidite slepšog miša, dve osobe, anđela ili leptira - Test Rošarhova mrlja otkriva puno o vašoj ličnosti!

Foto: printscreen

Čuveni švajcarski psihijatar i psihoanalitičar Herman Roršah tvorac je jednog od najpoznatijih testova za dijagnostiku ličnosti, koji se i zove po njemu.

Šta prvo primećujete na ovoj mrlji?

Slepi miš

Na šta vas asocira slepi miš? Za neke ljude ovo biće simbolično predstavlja zlo, dok za druge znači slobodu. Ako ste ljubitelj stripova, možda ćete u ovom crtežu ugledati Betmenov znak. Pokušajte da analizirate tog superheroja i zapravo ćete saznati nešto više o sebi.

Ukoliko vas slepi miš asocira na vampira, proverite da li se osećate iscrpljeno ili uplašeno.

Dve osobe

U vama postoje dve različite ličnosti koje se međusobno bore za vlast nad vašim umom. Takvu kontradiktornost u sebi nosimo svi, ali je kod nekih ljudi više izražena u odnosu na druge. Šta još vidite? Da li su te osobe okrenute jedna prema drugoj? Da li vam izgleda kao da ratuju ili se pak mire?

Leptir

Šta za vas predstavlja ovo biće? Da li je ono simbol nežnosti i krhkih emocija ili pak oličenje slobodnog duha? Leptir simboliše transformaciju, ali i društveni život. Ukoliko vas ova slika podseća na leptira raširenih krila, vrlo je verovatno da ste posebno društvena osoba sa dosta prijatelja.

Anđeo

Predstavlja zaštitu, duhovnost i nevinost. Vi se upravo anđelima obraćate za pomoć kada ste pod velikim stresom i od njih tražite da vam pomognu u rešavanju problema.

Zatvoreno za komentare.