Test psihologa iz 1948. godine - koja boja vam je prva "zapala za oko"?

Test psihologa iz 1948. godine – koja boja vam je prva „zapala za oko“?

Test psihologa Maka Lišera iz Švajcarske iz 1948. godine smatra se revolucionarnim u svetu psihologije i psihijatrije.

Foto: ddl.rs

Kao što vidite, slika prikazuje osam pravougaonika različitih boja. Vi treba da izaberete jedan od njih. Važno je da vas prilikom izbora ne vodi zdrav razum već podsvest. Dakle ne treba da birate omiljenu boju niti treba da ispitujete značenje boja, samo poslušajte svoju intuiciju.

Ovaj test psihologa će otkriti nešto o vama - koja vam se boja trenutno sviđa?

Crna

Ako ste odabrali crnu boju poznajete osećaj usamljenosti, ali znate kako da se nosite s tim. Trudite se da ne pokazujete svoje slabosti, iako potajno sanjate da će vam neko pružiti više pažnje. Sve probleme rešavate sami, imate svoje mišljenje i drugi ljudi ne utiču na vas.

Siva

Ako ste izabrali sivu boju vrlo ste promišljena osoba. Trudite se da se ne izdvajate iz mase, ali imate bogat unutrašnji svet. Iskreni ste i skromni. Često imate sumnje u sebe. Nemojte to raditi, samo dodajte malo boje u vaš život.

Crvena

Ako ste se odlučili za crveni kvadrat, vi imate veoma emotivnu prirodu. Vrlo strastveno volite, ali i mrzite. Lako možete nekoga da uvredite nenamerno, ali potpuno nesvesni toga i ne razmišljajući o posledicama. Ipak, volite da oraspoložite ljude oko sebe.

Žuta

Ako ste izabrali žuti kvadrat vi ste veoma pozitivna, otvorena i društvena osoba. Imate optimistični pogled na svet. Znate kako da volite ljude i lako je komunicirati s vama.

Imate mnogo hobija, jer vas mnogo toga interesuje. Znate kako da uživate u jednostavnim stvarima i divite se tome što upravo one čine život.

Braon

Ako odaberete braon boju vi ste praktična i objektivna osoba. Činjenice i dokazi su vam važni, a ne ideje i snovi. Uvek procenjujete svoje mogućnosti na realan i objektivan način. Ponekad bi ipak bilo bolje kada biste se opustili.

Plava

Ako ste izabrali plavu boju znači da ste mirni i uvek stabilni. Psihološka uravnoteženost vam je važna u svakoj situaciji. Imate mnogo samopouzdanja i uvijek težite ka harmoniji. Ipak ste i pravi sanjar, romantičar, pa vam svakodnevna monotonija lako dosadi.

Zelena

Ako vam se najviše svidela zelena boja, imate veliki potencijal za uspešan život. Volite svoj život i sve oko sebe. Svesni ste svojih ciljeva i svakodnevno idete ka njima. Jako loše reagujete na kritike, i gubite samopouzdanje kada ne dobijate samo pozitivne komentare.

Ljubičasta

Ako se odlučite za ljubičastu boju vi ste radoznala i strastvena osoba. Ljubičasta ujedinjuje suprotnosti, poput samog čoveka. Vi ste osoba raspoloženja – imate oštre prelaze iz aktivnosti u potpunu ravnodušnost, iz krajnosti u krajnost, ali u duši težite harmoniji.

Ovu boju često biraju kreativni ljudi.

Izvor: cdm.me

Zatvoreno za komentare.