Zbog ovih stvari ostavljate dobar prvi utisak na osobe s kojima se upoznajete

Zbog ovih stvari ostavljate dobar prvi utisak na osobe s kojima se upoznajete

Kažu da se o knjizi ne sudi po koricama, pa ni o čoveku ne mora da govori samo njegova spoljašnjost. Ipak... osmeh i jak stisak ruke ne znače da ste ostavili dobar prvi utisak.

 Foto: Shutterstock

Psiholog Lesli Zebrovic sa "Brandeis University" objašnjava da nisu oči, nos ili usne ono prvo što primetimo na potencijalnom partneru. 

Ona je istraživala kakvi izrazi lica ostavljaju najjači utisak. I ovo su njeni zaključci koje je objavio magazin "Current Direction in Psychological Science". 

"Najčešće reagujemo na izraze lica osobe koju prvi put vidimo. I tu postoje samo četiri "face" po kojima se o nama sudi. Bebeći izraz, sličnost sa nekim koga već znamo, fitnes i emocionalna sličnost", rekla je. 

Bebeći izraz 

To su osobe sa bebi fejs izrazom. Imaju krupne oči, okruglo lice, veće čelo. Ovakve osobe deluju dobronamerno i odmah ih tretiramo ljubaznije i sa više nežnosti. 

Fitnes 

Ako izgledate zdravo, fit ljudi će o vama suditi kao osobi koja je inteligentna i sposobna. 

Prepoznavanje 

Ako osobi sa kojom se upoznajete ličite na nekoga koga već zna- to će biti dominantan utisak o vama. Dakle, ako podsećate na nekog ko je simpatičan, bićete simpatični po automatizmu. 

Emotivna povezanost 

Ako imate blag osmeh, zračite pozitivnim izrazom to je dobar znak i vaša prednost.

Zatvoreno za komentare.