Razbijanje mitova - Ovo su najveće zablude i mitovi o ženskim grudima

Razbijanje mitova – Ovo su najveće zablude i mitovi o ženskim grudima

Ženske grudi od davnina izazivaju brojne polemike i diskusije. One intrigiraju ne samo muškarce, več i žene. Mnoge od njih su bar jednom u životu pokušale neke od saveta kako bi povećale njihovu veličinu, uticale na čvrstinu i tome slično.

Foto: Shutterstock

Otkrivamo koji su to najveći mitovi o ženskim grudima i da li su oni zapravo istiniti.

1. Gojenje će uzrokovati rast grudi

Budući da se grudi sastoje od masnog tkiva, ustaljeno mišljenje je da će ako se ugojimo i grudi porasti. Iako to može ponekad biti tačno, nikako nije pravilo. Ljudi se goje na različitim delovima tela; nekome se naslage skupljaju na stomaku, nekome na bokovima, a samo u retkim slučajevima sve odlazi u grudi.

2. Spavanje u grudnjaku učiće da grudi budu čvršće

Svako se barem jednom u životu susreo s ovim savetom. Spavanje u brusu ne samo da nije prijatno nego je i nedelotovorno! „Osloboditi“ grudi tokom noći više je nego poželjno, a pravi razlozi zašto su nečije grudi opuštenije, a nečije čvršće ionako nisu otkriveni, pa se nemojte zavaravati besmislicama.

3. Grudi prestaju da rastu u tinejdžerskoj fazi

Mnogo devojaka je uvereno je da njihove grudi prestaju da rastu s prestankom puberteta, ali to nije tačno. Iako se rast grudi razlikuje od osobe do osobe, dokazano je da mogu da rastu 20. godine života! Neka vas ne čudi ako celu srednju školu prođete s veličinom dva, a na faksu završite s četvorkom.

4. Nošenje grudnjaka može da prouzrokuje rak

Iz nepoznatog razloga na mnogo intenet foruma se može pročitati ova besmislica. Kada bi ovo bilo tačno, sve žene bi imale rak. Naučnici su u prošlosti sumnjali da grudnjaci dovode do začepljenja žlezda što uzrokuje nakupljanje toksina u grudima, ali to se pokazalo potpuno netačno. Dakle, slobodno nosite grudnjake.

5. Spavanje na boku može da dovede do toga da vam grudi budu nejednake veličine

Deluje potpuno neverovatno da neko uopšte može da poveruje u ovo. Ovo je toliko suludo da nema potrebe to komentarisati.

6. Muškarci vole samo velike grudi

Mnoge devojke misle da svi muškarci vole velike grudi – i ništa drugo! Premda postojio deo njih koje „pale“ velike grudi, većini momaka i to nije bitno. Velike, male; bitno da su grudi!

7. Određene vežbe povećavaju grudi

Vežbanje je jako korisno ukoliko želite da ostanete zdrave, ali ne i ako želite da povećate grudi. Jedino na što možete delovati vežbanjem su grudni mišići koji mogu da pomognu da vaaše grudi imaju bolji oblik, ali ne i da budu veće.

Budući se grudi sastoje od masnog tkiva i nema mišića u njima, vežbanjem se ne može podstaći njihov rast, piše Dnevnik.hr.

8. Ako ne nosiš grudnjak, grudi će ti se opustiti

Iako su mnoge žene uverene da nošenjem grudnjaka sprečavaju da njihove grudi poprime viseći oblik, to nije tačno. Da, brus može pomoći da tvoje grudi izgledaju čvršće, ali jednom kad ga skineš, one će opet poprimiti svoj prirodni izgled. Znači brushalter čini da tvoje grudi izgledaju čvršćima, ali ne i da zaista takve budu.

9. Konzumacija suncokretovih semenki podstiče rast grudi

Neke devojke čak tvrde da su ovakve savete dobile od doktora i ako je to istina, najbolje bi bilo da potraže još jedno mišljenje. Ne postoji magična hrana koja podstiče rast grudi; ni piletina, ni semenke, ni jogurt.

10. Grudi rastu ako se masiraju

Na forumima se često dele saveti o „masiranju grudi“. Verujemo da je to prijatno i opuštajuće, ali sigurno ne uzrokuje rast grudi. Masaža ne može da utiče na hormone u našem telu koji su jedini krivci za veličinu naših grudi.

Zatvoreno za komentare.