Razlika između američkog i evropskog doručka: Pogledajte snimak i procenite sami!

Razlika između američkog i evropskog doručka: Pogledajte snimak i procenite sami!

Najvažniji obrok dana po mnogima je doručak, a ono što ljudi spremaju za ovaj obrok drastično se razlikuje od zemlje do zemlje. Između evropskog i američkog doručka razlika je poprilično šokantna.


Foto: Pixabay



U Švedskoj, uobičajeni doručak su jaja i namaz, a često on bude od ribe ili povrća.


Foto: Pixabay


Na Islandu, ljudi započinju dan veoma zdravim obrokom - često sveže voće poput jagoda i bademe pomešaju sa jogurtom.



Foto: Pixabay


U Španiji, tost sa maslinovim uljem i paradajzom smatra se savršenim početkom dana.


Foto: Pixabay


Sve ove verzije doručka su zdrave i hranljive, međutim u Americi se uopšte o tome ne vodi računa. Amerikanci doručak tretiraju gotovo kao dezert, i ujutru pojedu količinu šećera koja prevazilazi dozvoljeni unos ove namirnice za ceo dan.


Klasičan američki doručak - palačinke i voćni sirup imaju 30 grama šećera. Tart sa višnjama - 34 grama.



Foto: Pixabay


Rolnice sa cimetom takođe se često jedu na ovom kontinentu, a sadrže 22 grama šećera! I naravno - žitarice sa mlekom, koji mnogi obožavaju ne zaostaju sa velikom količinom šećera.


Zbog toga doručak koji bi trebalo da bude najzdraviji obrok dana, u Americi je često najopasniji po zdravlje. 


Zato, kada je o doručku reč, ugledajte se na evropske zemlje!


Затворено за коментаре.