Šta bi trebalo pre izbaciti - hleb ili dezert?

Šta bi trebalo pre izbaciti – hleb ili dezert?

Brojni stručnjaci za ishranu savetuju da, ako želite da smršate, za vreme večere nužno je učiniti izbor: hleb ili dezert. Ali šta je najbolja opcija ako pokušavate izgubiti na težini?

Foto: Shutterstock

Na veselje mnogih, odgovor na ovo pitanje je jasan – uvek je bolje izabrati dezert, iako dezert pored hleba od celog zrna izgleda kao znatno lošija opcija zbog toga što neretko sadrži šećer, a samim tim i prazne kalorije.

Pored toga, prema rečima naučnika, bolje je odlučiti se za dezert, a preskočiti korpicu s hlebom. Naime, većina ljudi veliki su sladokusci i jednostavno neće biti zadovoljni ako obrok ne zaokruže nečim slatkim, odnosno ako kvota slatkog ostane neispunjena, piše Womenshealthmag.com.

Foto: Shutterstock

Ako pak preskočite dezert, verovatno ćete se osećati nezadovoljno i nećete odoleti pre spavanja da pojedete barem pola kutije keksa – što će na kraju značiti da se niste ničega ni odrekli te ste pojeli i hleb i desert.

Međutim, valja obratiti pažnju i na vrstu deserta koji ćete pojesti; radije preskočite tortu prepunu fila i odlučite se za voćni kolač ili pak onaj od tamne čokolade ili kokosa.