Štetna navika - evo zašto je loše ako stalno držite telefon u ruci

Štetna navika – evo zašto je loše ako stalno držite telefon u ruci

Većina nas mnogo vremena provodi držeći telefon u ruci. Evo zašto je ova navika veoma štetna. Da li i vi često ovo radite?

Foto: Shutterstock

Zašto je ova navika štetna

Većina nas na poslu mora da provede veliki deo radnog vremena ispred laptopa i mobilnih telefona. Ali da li ste shvatili da čak i kada ne radite ništa posebno, imate naviku da nastavite da se proveravate fidove na društvenim mrežama?

Ovo je za većinu ljudi postalo nedobrovoljno, a oni ni ne shvataju koliko vremena provode ne radeći ništa korisno. Ako ste jedan od onih kojima je teško maknuti ruke sa mobilnog telefona, čak i 30 minuta dnevno, to bi mogao biti znak nemira.

Veza između vašeg mobilnog telefona i uznemirenosti

Mobilni telefoni i uređaji su nam olakšali život. Smanjili su rastojanje između mesta, ali zadržavanje prstiju na mobilnom telefonu nije dobar znak.

Često uzimanje mobilnog telefona čak i kada nemate nikakav određeni posao ukazuje na to da vaš um nikad nije miran. Ne možete sedeti idealno, pa nastavljate da proveravate mobilne telefone. Ovo je znak nemira i uznemirenosti, koji može biti posledica stresa ili anksioznosti.

Kako se boriti sa ovom situacijom

Nemir može biti crveno svetlo za anksioznost. Ključno je preduzeti preventivne korake ranije u životu da bi se kasnije izbegle komplikacije. Evo nekoliko stvari koje mogu biti od pomoći:

Meditacija: Naš um neprestano stvara više situacija u isto vreme, što može doprineti brigama. Da bi se ovo sprečilo, važna je meditacija. Meditacija može pomoći u smirivanju uma i može vam pomoći da budete prisutni u sadašnjem trenutku.

Vežbe disanja: Nekoliko vrsta vežbi disanja može pomoći da smirite um. Možete da vežbate svaki dan kada patite od teskobe i nemira.

Pronađite hobi: Važno je imati hobi. Bilo da je to baštovanstvo, kuvanje ili čitanje. Bavljenje omiljenom aktivnošću neko vreme vam odvlači pažnju i smiruje um.

Zatvoreno za komentare.