Doktorka Hejzel Volis podelila je fotografiju svog obroka kako bi pokazala koji je idealan odnos hrane, iz različitih grupa namirnica, koje treba da jedete svakog dana.
Photo: Pixabay
Britanski medicinski žurnal (BMJ) prošle nedelje je otkrio da je najbolji način za sprečavanje nastanka hroničnih oboljenja ishrana koja se sastoji od dosta voća i povrća, celih žitarica i ribe, uz uslov da smanjite konzumaciju prerađenog mesa i šećera.
Photo: Pixabay
Nakon što je doktorka Volis videla pomenuti članak, ona je pokušala da u svakom obroku primeni ovo pravilo ishrane. Ona je fotografisala svoju savršeno izbalansiranu hranu na tanjiru, koja se sastoji od različitih grupa namirnica, a potom slike objavila na Instagramu uz savet da i vi ovako ograničite porciju svog jela.
Photo: Unsplash
Njen obrok sadrži: šargarepu, korijander, vegetarijanski burger (od leblebije), brokoli, paškanat, dinstano povrće, fetu i kukuruz šećerac.
Photo: Instagram