Svako jutro popijte ovaj napitak na prazan želudac - učiniće čuda za vaš organizam!

Svako jutro popijte ovaj napitak na prazan želudac – učiniće čuda za vaš organizam!

Konzumiranje tople vode sa limunom jedna je od najzdravijih navika u koju se mnogi ljudi kunu. Svako jutro popijte ovaj napitak na prazan želudac, i preporodićete organizam!

Foto: Shutterstock

Poznato je da limun brojne zdravstvene prednosti i da vrvi od vitamina C. Kada se rastvori u toploj vodi izuzetno je efikasan.

Sa druge strane, hladna voda nema takav učinak.

Idealna temperature vode trebalo bi da se kreće od 120 do 140 stepeni Farenhajta (50-60 stepeni Celzijusa). U suprotnom, možete postojati rizik od upale grla i i dodatnih zdravstvenih problema.

Koje su sve prednosti pijenja čaše tople vode sa limunom na prazan stomak?

Pomaže kod začepljenja sinusa

Topla voda i limun pomažu ublažavanju zagušenja sinusa i olakšanje simptoma prehlade. Limun je odličan u razgradnji sluzi, što olakšava njeno uklanjanje. Kod prehlade, limun pomaže u procesu isceljenja i jača imunitet.

Poboljšava varenje

Topla voda pomaže probavnom traktu da se opusti, što ga čini boljim i podstiče protok krvi u telu. Topla voda i limun su takođe neverovatni za čišćenje toksina iz tela i za poboljšanje performansi jetre.

Opušta nervni sistem

Prirodna temperatura tela je oko 36 stepeni, a većinom zavisi od dnevnih energetskih nivoa. Međutim, kada temperatura raste, naš nervni sistem se može se suočiti sa trenutnim šokom.

Topla limunska voda može da obezbedi umirujući osećaj koji vas istovremeno napaja energijom i smiruje vas. Pored toga, topla voda sa limunom je odlična za balansiranje vaših promena raspoloženja i oslobađanje od stresa.

Sprečava konstipaciju

Kako topla voda pomaže crevima da bolje rade, ona takođe može pojačati rad creva. S druge strane, hladna voda sprečava apsorpciju važnih enzima, što može pogoršati simptome konstipacije.

Zbog pektina, rastvorljivih vlakana, limun lakše rastvara rafinisane šećere, čime kontroliše nivo šećera u krvi.

Hidrira telo

Topla voda ima tendenciju da ostane u telu duže vreme, za razliku od hladne vode. Kao rezultat toga, topla voda održava nivo hidratacije u telu na idealnom nivou. Naravno, ako želite dodatnu energiju i hidrataciju, pijte toplu vodu sa limunom tokom celog dana.

Podstiče gubitak kilograma

Topla voda sa limunom će probuditi vaš probavni sistem, koji pomaže ispiranje masnih naslaga iz tela. Uz to, napitak takođe podstiče zdrav gubitak težine i minimalan unos kalorija.

Poboljšava cirkulaciju

Topla voda pomaže arterijama i venama da se opuste i prošire, što onda povećava protok krvi po celom telu. Uz cirkulaciju, topla limunska voda takođe "isporučuje" mnogo antioksidanata, koji održavaju krv filtriranom i bez toksina.

Opušta mišiće

Topla voda je u stanju da opusti mišiće i podstakne bolju apsorpciju predivnih limunskih kvaliteta. Štaviše, vrela limunska voda čuva mišiće od povreda i istovremeno sprečava grčeve u mišićima.

Ispira toksine iz organizma

Vruća limunska voda je odgovorna za uklanjanje svih toksina iz tela ujutru. Štaviše, topla voda limuna podstiče endokrini sistem, odgovoran za detoksikaciju organizma, prenosi Stil.kurir.

Zatvoreno za komentare.