Trikovi koji dozvoljavaju mnogo veći unos kalorija

Trikovi koji dozvoljavaju mnogo veći unos kalorija

Vrlo je jednostavno izgubiti nekoliko suvišnih kilograma, ali većina ljudi se posle bori s održavanjem telesne mase. Dobra vest je da je to moguće, čak i ako nastavite da jedete omiljene namirnice.

Foto: Shutterstock

Fitnes stručnjak Grem Tomlinson otkrio je da možete drastično smanjiti dnevni unos kalorija bez da se bilo čega odričete.

“Ne postoji dobra ili loša hrana”, izjavio je ovaj 31-godišnjak za The Sun. Naime, njegov cilj je da pojasni ljudima da je važno da uživaju u svim namirnicama.

“Postoji zabluda da određene namirnice pomažu u smanjenju telesne masti. Kalorije su ono što na kraju određuje sastav tela. Za vitalne funkcije nam trebaju hranjive stvari, ali važno je kontrolisati unos kalorija jer to određuje koliko masti imamo u telu. Treba uzeti u obzir koliko kalorija trošimo i koliko se krećemo”, pojasnio je Tomlinson.

Foto: Shutterstock

Pomoću zanimljivog prikaza na društvenim mrežama je pojasnio koliko je zapravo jednostavno smanjiti broj kalorija koje svakodnevno unosimo u organizam. Potrebno je pronaći supstitute koji će nas zadovoljiti. Na primer, ako uživate u mlečnoj čokoladi, onom od 45 grama ćete uneti 240 kalorija, dok će vas manja od 18 grama stajati samo 95 kalorija. Kafa sa mlekom sadrži 50 kalorija, a crna samo pet.

“Svaku hranu u kojoj uživate možete jesti, ali budite umereni”, kaže ovaj fitness stručnjak i napominje da vodite računa i o nutritivnim vrednostima onoga što konzumirate.

“Ključno je shvatiti da se svaka hrana može uklopiti u vaš plan, ali najvažnije je u kojim količinama”, poručio je.