Trik koji će vam pomoći da se uspavate za 2 sekunde!

Trik koji će vam pomoći da se uspavate za 2 sekunde!

Odvojite samo dve sekunde pre odlaska u krevet i videćete koliko će vam se san značajno promeniti na bolje.

Imali ste dug i naporan dan na poslu, nakon kojeg ste otišli u prodavnicu, a zatim i na trening. Sve što jedva čekate da uradite jeste da se istuširate i legnete u vaš topli krevet.

Međutim, čim prislonite glavu na jastuk, vama se više ne spava. Od različitih misli do nekog unutrašnjeg nemira koji se javlja bez razloga, mnogo stvari vam ne da da zaspite. Pokušali ste bukvalno sve – promenili ste jastuk, omekšivač, nabavili mirišljave sveće i pustili opuštajuću muziku...

Nauka vam može pomoći kod ovog problema, a rešenje je vrlo jednostavno!

Istraživači su ispitivali grupu zdravih mladih osoba u periodu od 5 noći. Oni koji su spavali u sobi sa otvorenim vratima su imali bolji i duži san za razliku od onih koji su spavali u sobi sa zatvorenim vratima.

Zašto ovo ima uticaj na san?

Kada otvorite vrata sobe, obezbedićete bolju ventlaciju sobe, što znači da ćete se brže uspavati i spavati dosta duže. U istom istraživanju, otvaranje vrata je takođe izazvalo lagano smanjivanje temperature u prostoriji na 19 stepeni, dok doktori preporučuju između 18 i 20 stepeni, kao idealnu temperaturu za spavanje.

Umesto prevrtanja i nerviranja što ne možete da zaspite, sledeći put samo otvorite vrata od vaše spavaće i problem će biti rešen!

Zatvoreno za komentare.