Započnite dan bez stresa - ovo su 4 saveta koji smanjuju jutarnji stres

Započnite dan bez stresa – ovo su 4 saveta koji smanjuju jutarnji stres

Početak dana može biti veoma stresan, naročito ako nemate ustaljenu jutarnju rutinu. Ovo su 4 saveta koji smanjuju jutarnji stres.

Foto: Shutterstock

Nekima je najslađi san onaj kada alarm odložite za pet minuta, ali to ima svoju cenu.

Nakon što u panici iskočite iz kreveta, jer već u startu kasnite pet ili deset minuta, panično krećete da tražite stvari, a onda se baš desi da ne možete da pronađete ključ, tražite čarape, ali ih nigde nema, zaboravljate da isključite peglu ili vam je telefon ostao u kupatilu...

Ako vam sve ovo zvuči poznato ovo su definitivno pravi saveti za vas:

Uveče pripremite garderobu za sutrašnji dan

Kako biste ujutru bili produktivniji uveče isprobajte odevne kombinacije koje biste mogli da obučete sutradan. Sve pripremite, složite, od donjeg veša do čarapa.

Oblačenje će biti „bez po muke“, a vi ćete ostati smireni i raspoloženi.

Foto: Shutterstock

Izaberite jednostavan doručak

Za pripremu nekog složenijeg obroka poput omleta ili pite potrebno je dosta vremena. 

S obrzirom da ga ujutru često nemamo, bolje je odabrati nešto što se „brzinski“ može „smućkati“. U obzir dolaze ovsena kaša, musli, smuti...

Zasitiće vas, daće vam energiju, a imaćete i dovoljno vremena da završite sve druge obaveze pre nego što krenete na posao.

Skratite vreme pod tušem – nabavite tajmer

Ako volite da dan započnete jutarnjim tuširanjem, možda je vreme da tu rutinu skratite za nekoliko minuta.

Osveženje će vam svakako dobro doći, jer ćete dobiti dodatni elan i energiju, ali ono može da traje i svega 2,3 minuta.

Navijte alarm, koji će vas opomenuti da je došao kraj uživanju u tuš kabini. Time ćete dobiti vreme da se polako spremite i na vreme krenete iz kuće.

Foto: Shutterstock

Spakujte ručak za poneti

Kao što uveče pripremite garderobu za ujutru, isto možete uraditi i sa hranom koju planirate da ponesete za ručak na posao.

Plastične posude su odličan izbor, samo ih izvadite iz frižidera, ubacite u torbu i spremni ste. Nema tragova masnoće po kuhinji, ne rizikujete da uprljate garderobu, a štedite dragoceno vreme.

Kad jednom steknete rutinu, trudite se da je zadržite zauvek

Stvaranje dobrih navika učiniće da budete srećniji i zadovoljniji. Mnogi se drže parole „po jutru se dan poznaje“, pa se trudite da svako vaše jutro bude opušteno i bez stresa.

Napravite malu reorganizaciju, lezite malo kasnije, ali ona ujutru to vreme stavite sebi na raspolaganje. Izležavanje u krevetu od tih pola sata se čini kao dobar posao, zar ne?

Zatvoreno za komentare.