Ako ove navike upražnjavate u mladosti, mirno ćete dočekati starost

Ako ove navike upražnjavate u mladosti, mirno ćete dočekati starost

Kada usvojite neke zdrave navike u ranijim godinama biće vam mnogo lakše da ih se kasnije pridržavate, pa ćete tako zdravije i srećnije dočekati 40-te i 50-te.

Foto: Shutterstock

Čak i ako ste već ugasili 30 svećica na torti nije kasno da steknete neke od ovih navika i tako sebi ulepšate život i poboljšate zdravlje. Bolje ikad nego nikad.

Pronađite koja vrsta vežbanja vam najviše prija

Vežbanje će vam pomoći da budete bolje raspoloženi i da izgledate bolje. Nemojte da se silite i vežbate na neki način koji vas ne čini srećnom.

Pijte više vode

Foto: Shutterstock

Voda će vam pomoći da se osećate bolje, a uz to čini i čudo za vašu kožu. Zadržite elastičnost kože i celokupno zdravlje što duže uz pomoć kje čaše vode više.

Prestanite da pušite

Cigarete crpe vitamin C iz organizma i uništavaju vašu kožu, kosu i zdravlje. Držite se podalje od cigareta ako želite da buže izgledate mladoliko.

Više stojite

Istraživanja pokazuju da što više sedite to su veće šanse da budete gojazni i da imate problema sa hemoroidima i stolicom. Češće ustajte sa vašeg radnog mesta i šetajte kad god je to moguće.

Pijte alkohol povremeno

Foto: Shutterstock

Alkohol dovodi do dehidratacije i može da vas ugoji. Imajte to na umu kada se prepustite uživanju u flaši vina. Ili dve. Svedite ispijanje alkohola na nedeljnom na minimum i bićete zdravije u starosti.

Volite vaše telo

Ako se dobro osećate u vašoj koži to će se i te kako odraziti na vaše zdravlje. Prihvatite sebe onakvim kakvi ste i ukoliko smatrate da nešto na vašem telu može da se poboljša onda radite na tome.

Naučite da smirite vaše misli

Mir koji dolazi iznutra videće se i spolja. Ukoliko ste stalno pod stresom to će se i te kako odraziti na vaše zdravlje i izgled. Nađite vaš izduvni ventil i naučite da meditirate.

Imajte više seksa

Mislimo da vas u ovo ne trebamo mnogo ubeđivati, ali ima par razloga zašto biste trebali više orgazama u vašem životu. Pored toga što utiču na hormone, utiču i na vaše zdravlje. Zato, zabavite se.

Koristite zaštitu

Foto: Shutterstock

Davno je prošlo vreme kada možete tek tako da se upustite u seksualne odnose, već je vreme da razmišljate odgovornije i zaštitite sebe seksualno prenosivih bolesti. Zato je najbolje koristiti kondome.

Manje se svađajte sa partnerom

Skladna veza sa partnerom učiniće da se osećate mirnije i manje stresno. Učinite sve što je do vas da uživate u vezi, akko vi tako i partner. Srećna žena je zauvek i lepa žena. Imajte to na umu sledeći put kada poželite da izvrištite na njega jer je ostavio čarape u ćošku.