Nakon dana provedenog na hladnoći, malo stvari može da vas razveseli kao vruća pileća supa ili tanjir vruće testenine.
Tokom zime jedenje više hrane ne samo da nas "greje" nego nas i čini srećnijima. Ipak, konzumiranje određenih vrsta hrane tokom hladnoće donosi više koristi.
U hladnim danima, pijenje i jedenje tople hrane ili napitaka pojačava osećaj toplote. Dodatna korist je ako tu hranu kuvate kod kuće, jer vam se zagreje i dom. To čini kuću ugodnijim mestom dok je napolju hladno. Za osećaj toplote pomaže i ako hranu začinite.
Tokom hladnih dana poslednje što vam je na umu je konzumiranje hladne vode ili ledenog čaja. No, treba biti oprezan jer je tokom hladnoće moguće dehidrirati jednako brzo kao i leti kada je vruće. Najbolji izbor za borbu protiv zimske dehidracije je šoljica toplog čaja.
Masni sloj vašeg tela štiti ga od hladnoće, ali to nije jedini razlog zašto je masnoća važna tokom zime. Vaše telo koristi masnoću kako bi lakše apsorbovalo vitamine A, E, K i D. Nedostatak vitamina, posebno D vitamina, može dovesti do depresije i naštetiti vašem zdravlju.