10 pravila oblačenja koja svaki muškarac mora da poštuje

10 pravila oblačenja koja svaki muškarac mora da poštuje

Svako ima svoj stil oblačenja, ali postoje pravila koja se moraju poštovani, što zbog udobnosti, ali i opšteg utiska. Iako većina muškaraca ne oseća potrebu da preterano vodi računa o stilu, određene stvari ne smeju ostati nepoznanica.

U nastavku se upoznajte sa 10 pravila muškog oblačenja uz koja ćete uvek ostaviti odličan utisak.

1. Na sakou uvek treba zakopčati srednje dugme. Gornje dugme se može ostaviti nezakopčano, ali donje se apsolutno nikada se zakopčava.

2. Kravata treba da seže do struka, ili za nijansu niže. Ako je više od struka, izgledaće prekratko, a u suprotnom će izgledati neprimereno i nepraktično.

3. U slučaju visokih temperatura, muškarci bi trebalo nositi košulju sa otkopčanim prvim dugmadima. Ako se odlučite za kravatu, izgledaće kao da vam nedostaje sako kako bi upotpunili izgled.

4. Ako odlučite da košulju ubacite u pantalone, stavite kaiš, jer će se u suprotnom košulja izvlačiti i gužvati.

5. Kaiš i cipele bi trebali biti iste boje. Bez izuzetaka.

6. Skinite sve vidljive etikete na odeći - tako ćete izgledati mnogo elegantnije.

7. Ne mešajte više uzoraka. Ako ste se odlučili za prugastu košulju, odaberite jednobojnu kravatu, ili obrnuto.

8. Čarape trebaju biti do polovine lista, jer se u večini slučajeva prilikom sedenja podigne rub pantalona. Zato je najbolje da vidljivi deo ispod pantalona bude pokriven čarapama.

9. Prilikom kupovine poslovne odeće, uvek pre birajte klasične varijante, nego one trenutno popularne. Klasično odelo i par cipela može trajati godinama i uvek biti u modi.

10. Uvek treba paziti na kombinaciju boja.

Zatvoreno za komentare.