11 vojnih trikova koji će vam olakšati život

11 vojnih trikova koji će vam olakšati život

U vojsci možete naučiti jedinstvene i veoma korisne trikove, koje možete primeniti i u svakodnevnom životu. Predstavljamo vam 11 najzanimljivijih trikova.

Umetnost nameštanja kreveta

 Foto: Shutterstock

Da bi vaš krevet izgledao uredno, koristite vojni način nameštanja. Savijte svoj čaršav sa strane i uvucite ga. Potom, savijte donji deo čaršava, praveći pravilan ugao zajedno sa onim delom sa strane i takođe ga uvucite. Na taj način, vaš krevet će biti besprekoran.

Nije samo ušteda vode

 Foto: Shutterstock

Uriniranje tokom tuširanja verovatno je najkontroverznija tema nekih domaćinstava, ali kako kaže medicinska zajednica, to je jedan od načina za sprečavanje nastanka i lečenje atletskog stopala.

Lepljiva traka na stopalima

 Foto: Shutterstock

Kao što možda stariji znaju, vojne čizme mogu biti jako neudobne, a ova fora se koristi za sprečavanje nastanka žuljeva i slično. Ako trčite na duge staze i vi je možete isprobati. Samo zalepite traku na osetljive delove stopala, gde osećate najveće trenje.

Vezivanje čvora

 Foto: Shutterstock

Ako želite da se pertle na vašim čizmama ne odvezuju tek tako i ne pomeraju i žuljaju vas, vežite nekoliko čvorova usput – u centralnom delu, kao i bliže krajevima, kako bi vam mašna ostala na mestu.

Maksi uložak za maksimalnu pomoć

 Foto: Shutterstock

U slučaju hitnog slučaja, možete iskoristiti ženski uložak kako biste sprečii da neko iskrvari do smrti iz neke rane. Stavite uložak preko rane i pričvrstite ga lepljivom trakom. Uloške možete takođe staviti u obuću kako bi vam bila toplija i kako bi oni upijali znoj.

Šećer kao prva pomoć

 Foto: Pixabay

Da li ste znali da šećer posut preko rane može sprečiti širenje bakterija? Bakterije ne mogu preživeti u takvom okruženju.

Oprema za trčanje nije samo tome namenjena

 Foto: Shutterstock

Helanke za trčanje nisu namenjene samo tome i nisu modna izjava. Njih možete nositi neprimetno ispod skoro svih pantalona, a one će vam pružiti dodatnu toplotu kada temperature zađu duboko u minus.

Visoki sjaj

 Foto: Pixabay

Ova fora posebno je primenljiva na vojničkim cipelama. Uzmete velikodušnu količinu sredstva za glancanje, nanesete je na cipele ili čizme, i ostavite da stoji 10-15 minuta. Potom, pređete preko tog mesta upaljačem ili plamenom i dobijate cipele koje sijaju kao dijamanti. Kao završni korak, uzmete čistu, suvu krpu i ispolirate površinu svojih cipela.

Vojničko uvlačenje košulje

 Foto: Shutterstock

Pa, ne bismo vam ovo baš preporučili za dan venčanja, ali ako vam košulja ne stoji baš sjajno, koristite vojnu tehniku savijanja i uvlačenja kako biste je prepravili privremeno.

Paljenje vatre

 Foto: Pixabay

Svako od nas kupio je skupoceno sredstvo za loženje vatre, ali, postoji jednostavan i jeftin trik za to. Uzmete vazelin i u njega umočite lopticu vate – goreće kao buktinja.

Izgubite pratnju

 Foto: Pexels

Ako, pod bilo kojim okolnostima mislite da vas neko prati dok vozite kola, napravite četiri uzastopna skretanja u istom smeru. Ako i dalje vidite sumnjivca za kog smatrate da vas prati, odmah pozovite policiju ili idite prema najbližoj stanici.

Zatvoreno za komentare.