3 sjajna trika za savršeno pamćenje - odlične strategije za bolje učenje!

3 sjajna trika za savršeno pamćenje – odlične strategije za bolje učenje!

Baš kao što dizanje najtežih tegova čini da postanete najsnažniji, konstantno testiranje postojećih znanja učiniće da poboljšate funkcije svog mozga.

Foto: Shutterstock

Za početak, fleš kartice predstavljaju odličan način da istrenirate mozak da nauči nešto novo jer ga time podstičete da napisani sadržaj pamti iznova i iznova.

Ukoliko vam ono što učite ide suviše lako, velika je verovatnoća da ćete to zaboraviti, na isti način kao što biste pogledali signalnu tablu na aerodromu i sve zaboravili čim joj okrenete leđa.

Srednjoškolci i studenti se često susreću sa ovim problemom – razumevanje pročitanog nije isto što i sposobnost reprodukcije znanja.

Foto: Shutterstock

Zato bi najbolje bi bilo da skrenete pogled i pokušate u sebi da ponovite pročitano. Sam taj napor učiniće da lakše upamtite ono što treba.

Takođe, povezujte stare stvari sa novima – pretočite nove podatke u već postojeći sistem. Na primer, nečije ime (novo) ćete mnogo lakše zapamtiti ako se setite istoimene osobe iz istog grada ili bilo kojeg drugog poznanika koji se tako zove (staro).