Zašto mlađi muškarci vole starije devojke

Zašto mlađi muškarci vole starije devojke

Iako je naše društvo još uvek sklonije da odobri vezu starijeg muškarca i mlađe partnerke, poslednjih godina sve više je parova u kojima je situacija obrnuta.

Foto: Instagram/mariahcarey

Takve veze važe za intrigantne, a na temu toga zašto muškarci vole starije žene sprovedena su brojna istraživanja koja su otkrila presudne faktore.

Zrelost i iskustvo 

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osjećaj komfora, te s njih 'skida' obavezu da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu.

Mlađe žene sklone su mijenjaju mišljenja što muškarci često ne vole, dok one starije rukovode vezom poput dobrim poslovnim projektom. S obzirom na velika životna iskustva njeguju slobodu i razvoj mlađeg partnera u vezi. 

Faktor zabranjenog voća

Naše društvo još uvek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije partnerke, obrnuta situacija mnogo je prihvatljivija.

Foto: Instagram/thehughjackman

Ali upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu potrebu da isprobaju. Naime tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu lako da imaju.

Nezavisnost i neopterećenost brakom

Većina starijih žena ostvarila je svoje ciljeve kako u poslovnom tako i u financijskom smislu, što u potpunosti skida teret s partnera koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze.

Osim toga, reč brak, gotovo da starije dame ne spominju, što naravno muškarcima odgovara.

Smirenost i konkretnost

Poznato je kako muškarci ne vole da komplikuju posebno kada je reč o svakodnevnim sitnicama, a starije dame se vode istom krilaticom.

Reč drama gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju, one i u stresnim situacijama uspevaju da ostanu smirene i sačuvaju energiju za konkretno rešavanje problema.

Neosporne veštine u krevetu

Sloboda i samouverenost presudni su faktori, a starije dame odavno su prerasle nesigurnost oko izgleda, opterećenost novim i neisprobanim što je naravno opravdano za svaku mladu ženu.

Osim toga muškarcima imponuje da imaju takvu dominu kojoj baš oni mogu da udovolje.

Zatvoreno za komentare.